top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korona sulki Kainuun prikaatin urheilijat kasarmille


Kainuun prikaatissa varusmiespalvelustaan suorittavat urheilijat eivät pääse kasarmialueen ulkopuolelle harjoittelemaan. Asian vahvisti maximusportille prikaatin urheiluasioista vastaava yliluutnantti Ville Kotikumpu.


-Meillä on nyt todettu koronatartuntoja kasarmila, kunnes ne saadaan kuriin, ei kasarmin alueelta pääse poistumaan, Kotikumpu kertoi.


Huhtikuun ensimmäisen päivän tiedotteen mukaan prikaatissa on todettu 20 koronatapausta. Viimeisen viikon aikana tartuntoja on todettu 13 päivää kohti.


Kainuun prikaatin Kajaanissa on pesäpalloilijoiden suosima varusmiespalvelus paikka. Tällä hetkellä prikaatissa on pesäpalloilijoita kuudesta eri superin joukkueesta: Sotkamon Jymystä, Vimpelin Vedosta, Joensuun Mailasta, Kiteen Urheilujoista, Pattijoen Urheilijoista ja Imatralta.


-Pelaajat eivät voi nyt harjoitella pesäpalloakatemian mukana kasarmialueen ulkopuolella, Kotikumpu vahvisti.


Tilanne on hankala, sillä juuri nyt pesäpalloilijoiden pitäisi pystyä tekemään yhä enemmän lajiharjoittelua, mutta kasarmialueella ulkona siihen ei ole mahdollisuutta.


-Meillä on kasarmilla oma punttinurkkaus, jossa he voivat harjoitella, mutta lajiharjoitteluun ei ole mahdollisuuksia.


Erityisen hankala tilanne on Vimpelin lukkari Perttu Ruuskalle. Syöttöjä kun ei voi nostella ulkona rukkaset kädessä ja tuvan katto on reilun kahden metrin korkeudessa.


-Ymmärrämme, että tilanne on hankala, mutta korona asettaa nyt reunaehdot kaikelle toiminnalle, Kotikumpu painottaa.


Kainuussa palvelustaan suorittavat pesäpalloilijat pääsevät siviiliin juhannuksen alla. Superpesis siirsi juuri sarjan alkua toukokuun loppuun. Tämä merkitsee sitä, että varusmiehet eivät pääse kaikkiin seurojensa otteluihin, koska kesäkuun loppusota on kaikille pakollinen.


-Valitettavasti emme voi taata sitä, että pelaajat pääsevät mukaan kaikkiin otteluihin.


Vimpelin Vedolle tilanne aiheuttaa suuria ongelmia, sillä kun maan kärkinimiin kuuluva lukkari Perttu Ruuska ei pääse pelaamaan, näkyy se ilman muuta joukkueen esityksissä. Häntä on todella vaikea korvata lautasen ääressä.


-Yritämme varautua tilanteeseen, kertoi Vimpelin pelinjohtaja Tomi Niskanen maximusportille.


Sotkamon Konsta Kurikalle pyritään onneksi takaamaan osallistuminen toukokuun baseballin ”try out”-leirille Saksaan. Kurikka menee sinne antamaan näyttöjä päästäkseen pelaamaan MLB:n pääsarjaan. Kukaan suomalainen ei ole koskaan pelannut lajin suurimmassa ammattilaissarjassa.


-Pyrimme tekemään kaikkemme, että Kurikka pääsisi leirille, Kotikumpu painottaa.


Kainuussa palvelustaan suorittavat superin pelaajat pääsevät näillä näkymin harjoittelemaan seurojensa kanssa huhtikuun 19. päivästä lähtien.


Jari Porttila


786 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page