top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Koronavirus sotki Kankaan harjoittelua


Keihäänheittäjä Jenni Kangas valmistautuu sunnuntaiseen kauden avaukseen Lahden Uusi Alku-kisoissa hieman epävarmoin tunnelmin. Vielä ennen koronavirusta hän oli täynnä tarmoa, mutta viruksen iskiässä ja rajoitusten tullessa voimaan, siirtyivät tavoitteetkin yhä kauemmas.


-Silloin alkuun oli todella vaikeaa, etenkin henkisesti. Oman harjoittelun oheella piti suunnitella uudelleen myös valmennusryhmäni harjoitukset, se vaatii siinä ajassa ja vaatii yhä aivan erilaista suhtautumista asioihin.


Maalis-huhtikuussa Kangas pääsi onneksi harjoittelemaan Lahden kupeessa olevaan Pajulahden urheiluopistoon, jossa hän pystyi myös tekemään lajiharjoittelua.


-Onneksi Pajulahti tuli meitä vastaan ja avasi meille harjoituspaikat, niin että pystyin tekemään treenejä kohtuullisen hyvin.


Kangas kuitenkin myöntää, ettei hänen suoritustasonsa ole välttämättä nyt yhtä hyvä kun se olisi ollut ilman koronaa.


-Jostain syystä en ole koskaan osannut heittää Lahdessa, ennätykseni taitaa olla tällä kentällä jotain 55 metriä, eli lähdetään nyt ensin sen kimppuun.


-Kilpailusta tulee varmasti mielenkiintoinen, sen verran hyvin muut naiset heittivät Jyväskylässä maanantaina, Kangas sanoi.


Julia Valtanen kiskaisi Jyväskylässä kolmen metrin parannuksen ennätykseensä, joka on nyt 57,84. Jatta-Mari Jääskeläinen heitti samoissa kisoissa 55.86 ja Sanne Erkkola ennätyksensä 55.58, joten kärkinelikolta voi odottaa kiskaisuja 55-60 metrin väliin, miksei jopa yli 60 metrin.


-Siinä mielessä olen positiivisella mielellä, että uskon kuntoni paranevan kun kausi etenee, Kangas myönsi.


Miesten 3000 metrin kisassa nähdään Ahkeran toisen polven juoksi Wilho Hautala. Hautala vietti alkuvuoden Yhdysvalloissa, jossa juoksi 3000 metriä hallissa 8.19,44. Helmikuussa 21-vuotta täyttävä Hautala lähtee kisaan parantamaan tuota aikaa.


-Ihan vielä ei uskalla lähteä mukaan Topin vauhtiin, hän naurahti.


-Talvikausi meni kuitenkin harjoituksellisesti hyvin, eikä korona ole pahemmin häirinnyt kestävyysjuoksijan arkea, joten ihan luottavaisin mielin lähden avauskisaan. Mukavaa kun saa juosta kilpaa radalla, eikä tarvitse juosta vain kelloa vastaan maantiellä.


Topi Raitanen on kisan suosikki ja hän on tehnyt itselleen aikataulun, joka veisi lopputuloksen alle kahdeksan minuutin.


Raitasen takana nähdään mielenkiintoinen taistelu, kun Hautala ottaa mittaa keskiviikkona Joensuussa ajan 8.17,21 juosseesta Samu Mikkosesta. Mikkonen on matkan Suomen mestari hallista.


-Mikkonen soitti heti kisan jälkeen ja kysyi pääseekö vielä mukaan sunnuntain kilpailuun. Järjestimme hänelle paikan, kisojen promoottori Ville Hautala kertoi.


Promoottorilla oli myös hyviä uutisia maan kärkiurheilijoille.


-Kun kisat päätettiin pitää, olimme tilanteessa jossa lähtökohta oli se, että emme pysty maksamaan urheilijoille mitään. Nyt olemme saaneet sen verran yhteistyökumppaneita, että pystymme korvaamaan urheilijoillekin pienen summan kuluja. Hehän tulevat töihin sunnuntaina Lahteen.


Kisoihin myydään kaikkiaan 400 pääsylippua ennakkoon. Porteilta lippuja ei myydä, joten katsojien on ostettava liput Lahden Ahkeran sivujen kautta.


-Tämäkin on varotoimi korona-tilanteen takia, Hautala painotti.


-Katsomoon voi tulla turvallisin mielin, turvavälit ovat myös siellä voimassa.

114 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page