top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korte jatko hurjaa voittoputkeaan

Annimari Korte on kiistatta Suomen nopein pika-aituri. Korte voitti Turussa vasta uransa ensimmäisen SM-kullan aikuisten sarjassa, mutta samalla hän jatkoi kotimaan voittoputkeaan 16 perättäiseen ykköstilaan verrattuna haastajiinsa.

Korte juoksi ainoana Turussa kaksi kertaa alle 13 sekunnin, SM-kulta irtosi ajalla 12,79, se on hänen kauden kolmanneksi paras noteeraus, mikäli huomioidaan myös tuulitulokset. Tulos jäi vaivaiset seitsemän sadasosaa hänen nimissään olevasta SE:stä.

-Nyt oli tärkeintä voittaa, ajalla ei ollut niin suurta merkitystä. Otin lähdönkin varman päälle, siitä olisi hyvinkin voinut puristaa irti sadasosia, mutta juoksin nyt vain mestaruudesta, Korte kertasi.

Mutta mennään tilastoihin. SM-finaali oli Annimarin 16 juoksu tällä kaudella. Vain kerran kello on näyttänyt yli 13 sekunnin aikaa, Lahden kauden avausjuoksussa tuli aika 13,03. Kaikki muut 15 juoksua hän on painellut alle 13 sekunnin ja voittanut siis kaikissa juoksuissa suomalaiset haastajansa. Ainoat tappionsa Korte koki tiistaina Paavo Nurmi gameseissa ja silloinkin eurooppalaisille huipuille.

-Seuraavissa kisoissa käydään sitten tosissaan SE:n kimppuun. Saa nyt nähdä missä pääsen kisaamaan.

Korteen piti matkustaa Puolaan juoksemaan kaksikin kilpailua, mutta uudet koronarajoitukset saattavat muuttaa näitä suunnitelmia.

Kisojen yksi yllätyksistä koettiin moukaripaikalla, kun vasta 17-vuotias Silja Kosonen heitti tuloksen 68.40 ja otti kultaa SE-naisen Krista Tervon edestä.

-Tulos ei ollut yllätys, mutta mestaruus oli sitä. En uskaltanut haaveilla siitä ennen kisoja, Kosonen myönsi.

Tervon tekniikka hajosi täysin hitaassa ringissä ja hän jäi lopulta neljänneksi.

Vielä heikommin kävi keihään karsinnassa maan ykkösnaiselle Heidi Nokelaiselle, hän ei selvinnyt edes finaaliin.

Perjantain suurimmasta ennätyksen parannuksesta vastasi Senni Salminen pituuspaikalla. Hän paransi ennätystään 44 senttiä ja hyppäsi kotimaan kärkituloksen 656.

-Tiesin että olen ennätyskunnossa, mutta aivan noin suureen parannukseen en uskonut. Täytyy varmaan ruveta hyppäämään pituutta useamminkin, Salminen naureskeli.

Salminen ylitti päälajissaan 3-loikassa kauden alussa 14 metrin rajan, mutta Kalevan kisoissa hän ei voi osallistua loikkakisaan.

-Satutin kauden toisessa kilpailussa Koskella vasemman jalan jalkapöydän, eikä se kestä vielä loikkimista. Onneksi pystyin hyppäämään pituutta.

Tänään Turussa eletään jännittäviä hetkiä, kun Antti Ruuskanen heittää keihään karsinnassa, Ruuskasen ryhmä on tulessa kello 14.30 alkaen.