top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korte juoksi maailman kärkiajan

Updated: Jun 8, 2020Annimari Korte on hurjassa kunnossa heti kauden avauksessa. Hän juoksi Lahden Uusi Alku kisoissa vain 12 sadasosan päähän nimissään olevasta Suomen ennätyksestä, kellottaessaan maailman kärkiajan 12,84.


-Normaalisti minulla ei ole puhelinta mukana starttipaikalla, mutta nyt oli. Katsoin viisi minuuttia ennen starttia, että maailman kärkiaika on 12,94, ajattelin että sen alle olisi kiva mennä, Korte naureskeli.


-Oikeasti en osannut odottaa tällaista starttia kaudelle, alla on vasta muutama lähtöharjoitus eikä harjoittelua ole vielä kevennetty ollenkaan.


-Ensimmäinen lepopäiväkin oli vasta perjantaina.


Korteen aika on hurja, kun se todellakin oli vasta kauden avauskisa. Normaalisti hän on pystynyt parantamaan selvästi kauden edetessä aikojaan, joten kesästä on tulossa mielenkiintoinen.


-Yksi syy näin hyvään avaukseen on varmasti se, että olen pystynyt harjoittelemaan ensimmäisen kerran urani aikana terveenä koko talven. Tai nyt takareisi on tulehtunut ja olen joutunut syömään tulehduskipulääkkeitä, mutta se ei ole aiheuttanut suuria muutoksia harjoitteluun.


Korte juoksee ensi viikolla Oslossa 200 aidat. Norjan TV:n toimittajat kyselivätkin innoissaan maximusportilta Korteen juoksusta, he odottavat innolla suomalaisen esiintymistä Bisletillä.

Jos oli Korte vauhdissa, niin samaa voi sanoa Topi Raitasesta. Hän veti soolona 3000 metrin kisan toisen puolikkaan, siitä huolimatta aika painui lähelle ennätystä, ollen 7.52,89.


-Hyvä nouseva juoksu. En puristanut hampaat irvessä, mutta loppuun asti tuli hyvin. Tuosta on hyvä lähteä pudottelemaan.


Raitasen ongelma on se, että 3000 sileällä ja esteissä hän joutuu käytännössä juoksemaan puolet matkasta kotimaan kisoissa yksin ja silloin on vaikea tehdä huippuaikoja.


-Kyllähän sen huomasi kun ei ollut ketään rinnalla. On se vaan paljon helpompi juosta, kun taistelee mies miestä vastaan.


-Mutta hyvä aloitus tämä oli, täytyy olla tyytyväinen kun meni noinkin kovaa.


Naisten 600 metrin kisassa odotettiin Sara Kuivistolta jopa uutta SE:tä ja nainen olikin hieman pettynyt kun loppuaika oli 1.30,10 ja ennätys jäi parin sekunnin päähän.


-Alkuvauhti oli nyt liian hidas, jos olisi menty kovempaa niin varmasti olisin juossut SE:n.


Kuivisto oli niin varma asiasta, että lupasi syödä piikkarinsa, jos SE ei synny kesän toisessa 600 metrin kokeilussa.


-Olen harjoitellut hyvin ja keskityn tällä kaudella 800 metrille. Siinä pystyn varmasti parantamaan ennätyksi.


Myös Kuiviston valmentaja Ari Suhonen oli samaa mieltä.


-Sara on kovassa kunnossa, Suhonen vakuutti kisan jälkeen.


Lahti, Jari Porttila

56 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page