top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korte pitää tiukasti aitavaltikkaa


Annimari Korte on tällä hetkellä selkeästi Suomen ykkösaituri. Korte kohtasi haastajansa Motonet-sarjan avauksessa Jyväskylässä ja hallitsi finaalia mielin määrin. Korte sai loistavan lähdön ja kellotti maailmantilaston toiseksi parhaan ajan 12,76. Tulos on Korteen uran toiseksi paras tulos.


Korte empi vielä kisan aamuna juostako vai ei, koska oli tuntenut väsymystä harjoituksissa. Kilpailupäätös oli oikea, sillä kaikesta näki, että nyt kulkee.


Korteen Suomenennätys 12,72 on viime kaudelta. Hän käy tosissaan sen kimppuun viikon kuluttua Lahden nopealla radalla.


-Uskon, että SE on mahdollinen. Nyt rupean keventämään harjoittelua ja sen pitäisi sitten näkyä loppuajoissa.


Korte on ottanut tiukan otteen Suomen ykkösaiturin tittelistä. Jyväskylän toisessa juoksussa, ns. finaalissa Reetta Hurske oli kakkonen ajalla 12,91 ja Nooralotta Neziri kolmas 12,99. Neziri juoksi ensimmäisessä kisassa kauden parhaansa 12,84. Kolme suomalaista tykitti siis jälleen alle 13 sekunnin.


Korteen aika on siis maailmantilaston toiseksi paras, Hurskeen kauden paras noteeraus nostaa hänet viidennelle sijalle ja Nezirin nousi tilastossa kolmanneksi. Toki on muistettava, että yhdysvaltalaiset ja jamaikalaiset eivät ole koronapandemian vuoksi vielä pystyneet juoksemaan, mutta siitä huolimatta suomalaisten kokonaispanos on huikea jo tässä vaiheessa kautta.


Korteen esitykset ovat olleet alkukaudesta niin vahvoja, että kun hän keventää harjoitteluaan, niin 12,70 alitus on varma, jopa 12,5 alkuinen aika on mahdollinen.


Pikamatkoilla mentiin kovaa, sillä Samuel Samuelsson juoksi 100 metrillä uuden ennätyksensä 10,28 joka on kaikkien aikojen neljänneksi paras suomalaisaika. Samuelsson myönsi, että seuraava tavoite on passittaa 19 vuotta vanha Tommi Hartosen SE 10,21 historiaan.


Samuelssonilla on pitkästä aikaa ehjä harjoituskausi takanaan, eikä olisi mikään ihme, jos hän tykittää seuraavan kuukauden aikana SE:n 10,1 alkuiseksi.


Naisten korkeudessa lajin superlupaus Jessica Kähärä kukisti maan parhaimmiston hypättyään 187. Myös Kähärän harjoituskausi on mennyt sen verran hyvin, että hän tulee myös jatkossa heittämään kovan haasteen nyt tulokseen 185 jääneen Ella Junnilalle.


Jari Porttila

97 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page