top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korte siirtyy hollantilaisen valmennukseen


Hollantilainen pika- ja aitajuoksuvalmennuksen huippunimi Bart Bennema vastaa jatkossa aitajuoksija Annimari Kortteen harjoittelusta yhteistyössä Mikael Ylöstalon kanssa.


– Bennema tekee ohjelmat ja Ylöstalo valvoo harjoittelua, kun olen Suomessa. Leireilen hollantilaisten kanssa ja toivon pääseväni jonkun verran harjoittelemaan myös Papendalin olympiaharjoituskeskukseen Hollantiin, Korte sanoo.


Bennema, 44, on Hollannin yleisurheiluliiton pika- ja aitajuoksuvalmentaja ja työskentelee Papendalin keskuksessa. Hän on valmentanut Dafne Schippersin moniotteluhuipusta 200 metrin EM- ja MM-voittajaksi ja Nadine Visserin 100 metrin aitajuoksun kansainväliselle huipulle.


– Annimarin kanssa olen työskennellyt joskus leireillä. Pidän hänestä ja siitä tarinasta, kuinka hän on noussut monen vuoden jälkeen huipulle, Bennema sanoo.


– Annimari on lahjakas aituri. Haluan auttaa häntä löytämään tasaisuutta ja juoksemaan kovia aikoja. Toinen syy, miksi sanoin Annimarille kyllä, oli Mikaelin mukana olo. Minusta tämä on mainio haaste meille molemmille.


Korte päätti hiljattain yhteistyön espanjalaisen Rafael Blanquerin valmennuksessa, jonka aikana hän nousi 100 metrin aitajuoksun SE:n 12,72 haltijaksi. Ylöstalo oli Blanquerin työn tukena Suomessa samaan tapaan, kuin hän on jatkossa Benneman kanssa.


Vaihdos Benneman valmennukseen on Kortteelle sikäli vaivaton, että hän on harjoitellut leireillä Visserin ja muiden hollantilaisten kanssa ja tuntee Benneman tapaa harjoituttaa juoksijoita.


– Olen tykännyt todella paljon siitä, mitä olen leireillä nähnyt heidän harjoitteluaan. Vaikka treeniviikon sisältö ei ollut sama kuin minulla, viikkorytmitys on ollut hyvin samanlainen kuin minulla, Korte sanoo.


Kortteella on selkeä näkemys siitä, mitä hän valmentajanvaihdoksella hakee.


– Nopeuden kehittäminen on ykkösasia. Se on minun heikkouteni. Ja kuten hollantilaisjuoksijoiden tuloksista näkee, he osaavat myös hyvin arvokisoihin valmistautumisen. Heidän parhaat aikansa tulevat yleensä siellä, Korte muistuttaa.


Korte toivoo, että voisi aloittaa harjoittelun Benneman ohjelmilla jo parin viikon kuluttua. Kortteen takareidet operoitiin elokuussa. Leikkausta seurannut pitkä kuntoutusjakso on Kortteen mukaan sujunut hyvin.


– Kävin viime viikon maanantaina lääkärillä ja siellä todettiin, että takareidet ovat parantuneet vähän etuajassa. Ne joustavatkin nyt paremmin, Korte kertoo.


– Kaksi viikkoa sitten sain alkaa tehdä punttitreeniä ja aitakävelyä. Normaaliharjoitteluun pitäisi päästä joulukuussa.


Benneman huippulupauksia ja kokeneempia juoksijoita sisältävässä ryhmässä Korte on huippuseurassa. Aiturina siihen kuuluu Visserin ohella viime kesänä 100 metriä 12,94 aitonut 19-vuotias huippulahjakas Zoë Sedney, joka siirtyi Benneman valmennukseen syksyllä.


– Nyt, kun Annimaria aiemmin kiusanneet takareidet on leikattu, tärkeintä on saada hänet riittävän vahvaksi ja hyvään kuntoon, että hän voi juosta läpi kauden ilman kipuja, Bennema linjaa yhteistyön alkua.

115 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page