top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kosonen kiskaisi taas yli 70 metrinSilja Kosonen on vahvassa iskussa. Kosonen voitti tour de hammer-kilpailusarjan toisen osakilpailailun Somerolla. Kosonen heitti heti ensimmäisellään 70.85. Tulos jäi vain 1,65 metriä Tokion olympiarajasta.


-Olosuhteisiin nähden ihan hyvä tulos. Olisi se toki voinut vielä pitemmällekin mennä, Kosonen pohti kisan jälkeen.


Naisten kisan aikana satoi jopa rakeita, joten olosuhteet muistuttivat maaliskuisia Kaustisen räntäsadekisaa. Kilpailu jouduttiin jopa keskeyttämään rankkasateen vuoksi ennen kahta viimeistä kierrosta. Sateenkin keskellä Kosonen veivasi 68.72.


Kisa oli hyvää valmistautumista Paavo Nurmen kisoihin kesäkuun alkuun. Silloin Turkuun saapuvat maailman kärkiheittäjät.


-Nyt harjoittelen nämä pari viikkoa ja seuraavan kerran rinkiin sitten Turussa, Kosonen kertoi.

PNG-kisoilla on erityinen merkitys Kososelle.


– Siihen kilpailuun koetetaan keskittyä todella hyvin. Kilpailussa on mukana monia heittäjiä, joita ihailen ja kunnioitan, Kosonen viittasi ennen muuta puolalaiseen ME:n haltijaan Anita Wlodarczykiin.


– Siistiä päästä kisaamaan heidän kanssaan ja nähdä kuinka nämä aikuisten huiput käyttäytyvät kilpailussa. Aikaisemmin olen päässyt seuraamaan hänen heittojaan vain TV:n välityksellä.


Toiseksi ja kolmanneksi naisten kilpailussa heittivät Suvi Koskinen ja Krista Tervo tuloksin 67,43 ja 66,34. Koskinen heitti kauden avauksessaan Kankaanpäässä ennätyksensä 68,65. Somerolla oli pientä murhetta tekniikan kanssa.


Tervo avasi kotimaan kilpailukautensa voitolla Kankaanpäässä tuloksella 71,81, mutta ei löytänyt Someron kisaan samaa virettä.


– Heittäminen oli aika pehmoista. En oikein saanut tehoja heittoon. Loppua kohden se parani, mutta kuin sade keskeytti kisan, en enää sitten lämmennyt, Tervo sanoi.


Tervo käytti kisassa välillä kolmea, välillä neljää pyörähdystä.


Kiira Väänänen oli neljäs ennätyksellään 65,80.


Miesten kilpailun vei nimiinsä tiukan väännön jälkeen Aaron Kangas. Hän heitti kolme kertaa yli 74 metrin, paras kaari toi tuloksen 74.46.


– Aika vaisua oli. Nyt ei irronnut. Ringin pito ei enää kisan loppua kohden vaikuttanut, mutta alussa heittämisestä tuli liian varovaista. Treenit ovat menneet hyvin. Nyt pitää vain saada hyviä kisoja, Kangas sanoi.


Tuomas Seppänen oli kilpailussa toinen heitettyään 73,69. Henri Liipola oli kolmas kauden parhaallaan 72,46 ja Roope Auvinen neljäs tuloksella 70,30.


– Ei ihan yhtä terävää tekemistä kuin Kankaanpäässä. Siinä vaiheessa, kun moukari tulee eteen, yritin laittaa liikaa vauhtia. Olisi pitänyt antaa mennä rennommin, Seppänen sanoi. Hän heitti Kankaanpäässä 75,02.


Vaikka Seppänen ei ollut tyytyväinen tulokseensa, kertoi se kuitenkin siitä, että Kankaanpäässä heitetty uran viidenneksi paras tulos ollut mikään sattuma. Se oli myös Seppäsen paras tulos viiteen vuoteen.


Moukarikesä jatkuu ensi viikolla Jyväskylässä, mutta jo lauantaina keihäänheittäjät asettuvat samalle viivalle Hiekkaharjussa, Kultainen Keihäs tapahtumassa. Maan kärkinimistä viivalta puuttuvat vain Oliver Helander ja Antti Ruuskanen.


Kansainväliset kisat jatkuvat Timanttiliigan merkissä perjantaina kello 19.00 Dohan kisoissa. Kisat näkyvät Cmoren suoratoistopalvelussa.


Somero, Jari Porttila


26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page