top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kouvola vaiensi Vimpelin tykit


Kouvolan Pallon Lyöjät KPL otti arvokkaan vierasvoiton välieräsarjan avauksessa Vimpeliä vastaa. KPL otti kauden ensimmäisen voiton ViVestä numeroin 0-2 ( 1-3, 3-5 ).


Kouvolan aseena Saarikentällä oli hyvä ulkopeli, se pystyi vaimentamaan Vimpelin vaaralliset lyöjät lähes täysin. Perttu Ruuska ja Janne Mäkelä löivät kaksi juoksua mieheen, mutta tehot olivat kadoksissa. Ruuskalla kotiutuspaikkoja oli neljä, Mäkelällä viisi.


Kotiuttajapalkin kolmas kulmahammas Matias Rinta-aho pääsi yrittämään kotiutusta vain kaksi kertaa, siinä kuitenkaan onnistumatta.


Kumpikin joukkue oli valmistautunut otteluun viikon ajan ja se näkyi otteissa. KPL sai ravisteltua ensin kokovartalokipsin irti ja käänsi ottelun itselleen, hyvillä lyönneillä ja Vimpelin ulkokentän avustuksella.


Jännitys näkyi etenkin Vimpelin nuorimpien pelaajien otteissa. Pallot, jotka normaalisti jäävät räpylään kuin liimaten, sinkoilivat nyt ympäri kenttää. Jos joukkueella oli ongelmia sisäpelissä, niin ottelu kyllä ratkesi karkeisiin ulkopelivirheisiin.


Kouvolan tähtinä loistivat jokerit Ossi Meriläinen ja Toni Kohonen. Meriläinen löi hienosti kolme juoksua, Kohonen taas epäonnistui vaihtotilanteessa koko ottelussa vain kerran.


Taktiikassa joukkueet olivat valinneet erilaisen tavan koppien suhteen. Siinä kun Vimpeli täytti koppien pudotuksilla kenttää, otti KPL lähes kaikki kopit pois. Vimpeli saikin ensimmäisellä jaksolla vain kaksi kolmostilannetta, kun kentälle ei päässyt ilman kunnon lyöntiä.


Joukkueen kohtaavat seuraavan kerran jo tiistaina Kouvolassa.


Toisessa välierässä ratkaisua jouduttiin hakemaan kolmannesta kotiutuslyöntikisasta. Manse voitti sen ja piti näin kotiedun Sotkamoa vastaan.


Ottelupari on äärettömän tasaväkinen ja on täysin mahdollista, että voittajaa haetaan aina viidennestä ottelusta. Kumpikin joukkue löi kahden jakson aikana vain kaksi juoksua, Manse vei sentään kolmostilanteet luvuin 15-8.


Tässäkin ottelusarjassa seuraava peli on tiistaina, Sotkamossa, mutta kaksikko jatkaa kolmanteen otteluun jo keskiviikkona Tampereelle.


310 views0 comments

Recent Posts

See All

تعليقات


bottom of page