top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Krista Tervo heitti taas SE:n


Karhulan Katajaisten Krista Tervo kohensi tänä kesänä toistamiseen naisten moukarin Suomen ennätystä. Hän heitti Somerolla 72,12, tulos on 19 senttiä parempi kuin Tervon kesäkuussa heittämä ennätys. Tervon tulos on tämän vuoden maailman rankinglistalla seitsemänneksi paras.


– Ajattelin kerrankin aloittaa rauhassa, että saisin haettua tekniikan kuntoon. Se onnistui. Tuon lisäksi tuli yksi hyvä heitto, joka meni ohi sektorin. Ajattelin, että se oli melkein yhtä hyvä kuin tuo (SE-tulos), Tervo sanoi.


Tervo on nyt vakiinnuttanut tasonsa 70 metriin, se tietää käytännössä sitä, että hän on arvokisojen finaaliin oikeuttavassa kunnossa. Tervon kannalta on vain hyvä, että Tokion olympialaiset siirtyivät vuoteen 2021, sillä siellä hän kuuluu jo lajin varteenotettaviin finaaliehdokkaisiin.


Somerolla nähtiin huikea naisten kisa, sillä ensimmäisen kerran lajin historiassa kaksi suomalaista ylitti 70 metrin rajan.


Joulukuussa 18 vuotta täyttävä Silja Kosonen heitti Somerolla ennätyksensä 71,34, joka on Suomen naisten kaikkien aikojen toiseksi paras tulos ja 19-vuotiaiden sekä 22-vuotiaiden Suomen ennätys.


Kososen ennätys ennen lauantaita oli 67,99. Sitä hän paransi ensin 68,72:een, sitten 69,15:een ja viidennellä kierroksella 71,34:een. Kosonen on 19-vuotiaissa tämän vuoden maailman rankinglistan ykkönen.


– Odottelin 68–69 metrin heittoa, mutta yli 70 metriä oli täydellinen yllätys, Kosonen sanoi.

50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page