top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kristiina Mäkelälle kelpaa vain mitali


Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä oli jälleen paras suomalaisurheilija MM-halleissa yhdeksännellä sijallaan.


Mäkelää voi pitääkin jo arvokisojen konkarina. Hän on ollut mukana aikuisten arvokisoissa jo vuoden 2012 EM-kisoista alkaen, takana on kaikkiaan nyt jo 15:sta arvokisat, kun mukaan lasketaan myös hallikisat.


-Olen nähnyt jo kaikki arvokisat ja niiden finaalit. Ensi kesänä minulla on selkeä tavoite, haluan arvokisoista mitalin, Mäkelä sanoo itseluottamusta äänessään Maximusportin haastattelussa.


Mäkelä on ollut arvokisoissa kolme kertaa kuudes; kerran MM-halleissa ja kaksi kertaa EM-halleissa. Olympialaisissa hän oli Tokiossa sijalla 11 ja Riossa sijalla 12. Kummissakin kisoissa aukesi siis finaalipaikka.


MM-kisoissa Mäkelä on ollut parhaimmillaan 12:sta ja EM-kisoissa kaksi kertaa yhdeksäs.

Hallikausi oli siitä erikoinen, että kaikki maailman huiput olivat mukana kisoissa. Venezuelan Julimar Rojas oli ME-tuloksen 15.74 myötä ylivoimainen, sillä tilastokakkonen, Ukrainan Margda Bekh-Romanchuk loikki metrin vähemmän, 14.74.


Mäkelä oli hallitilastossa sijalla 15. heti Senni Salmisen jälkeen. Kumpikin lukeutuu siihen reilun 10 hyppääjän joukkoon, joka taistelee MM-kisoissakin mitalista.


-Mitaliin riittää varmasti sellainen 14.70-14.80 tulos, Mäkelä pohtii.


-Minulla on täydet edellytykset siihen.


Mäkelä loikki MM-halleissa 14.14 ja manasi vielä viikkoja kisan jälkeen suoritustaan.


-Siellä oli loistava rata, mutta valitettavasti en saanut hyppyä kuosiin. Siellä olisi ollut mahdollisuus kunnon tulokseen, kuten Rojasin ME-tuloksesta nähtiin.


Mäkelää on valmentanut kohta neljän vuoden ajan Tuomas Sallinen. Mäkelä kokee olevansa vihdoin valmis koviin tuloksiin koko kauden ajan.


-Hyppykestävyys on nyt sillä tasolla, että pystyn kilpailemaan kunnolla. Voisi sanoa, että olen paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin, hän pohtii.


Juuri tuohon tuntemukseen hän perustaa myös odotukset siitä, että tänä kesänä hän on valmis ottamaan arvokisamitalin.


-Olen myös kasvanut henkisesti sille tasolle, joka vaaditaan arvokisoissa. Ei minua siellä hätkähdytä enää mikään, hän naurahtaa.


Mäkelä oli talven hallitilastossa kahdeksanneksi paras eurooppalainen. Eroa kolmantena olevaan oli vain 16 senttiä, eli neljä senttiä jokaista loikkaa kohden. Jokainen ymmärtää, ettei se ole loppupeleissä juuri mitään.


Suomella onkin nyt kaksi naishyppääjää, joista kumpikin voi ottaa ainakin EM-kisoissa mitalin ja taistella siitä myös MM-kisoissa. Edessä on loistava loikkakesä.


Voit katsoa Kristiina Mäkelän ja muiden suomalaisten yleisurheilusuosikkien haastattelun täältä: https://www.youtube.com/watch?v=PwWyLyxcu78


Jari Porttila


234 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page