top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kuivisto avasi hallikauden SE-tuloksellaSara Kuivisto avasi hallikauden 800 metrin halliratojen Suomen ennätyksellä 2.02,64. Se toi lajivoiton sunnuntaina Pohjoismaisessa hallimaaottelussa Uppsalassa, Ruotsissa. Myös edellinen SE 2.03,29 oli Kuiviston nimissä.


– Tuntui tosi helpolta. Oli kiva juosta, vaikka kauden ensimmäinen kilpailu jännittää aina paljon. Jännitin varmaan enemmän kuin olympialaisissa. Mutta kun pyssy paukahti, nautin juoksemisesta, Kuivisto sanoi.


Kuivisto juoksi kilpailun suunniteltua vauhtia. 400 metriä meni reiluun 61 sekuntiin.


– Vaikka ruotsalaiset ja norjalaiset olivat kaukana minun tilastoajoistani, sain heistä näin hallissa hyvää vastusta. Hyvä juoksu, Kuivisto totesi.


Miesten 800 metrillä Joonas Rinne oli kolmas halliratojen ennätyksellään 1.49,98 ja Niko Viljola viides niin ikään halliennätyksellään 1.51,02.


– Vauhti tuntui kovalta. Viimeinen kierros oli tuskaa, mutta aika täytti minimitavoitteen, Rinne sanoi.


Rinteestä tuli yhdeksäs suomalainen, joka on hallissa juossut alle 1.50 minuutin.

Eemil Helander juoksi miesten 3000 metrillä neljänneksi ennätyksellään 8.01,17, jolla hän menee 22-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiseksi. Edellä on vain Samuli Vasalan SE 7.54,07.


– Olen juossut hallissa viimeksi 2014. Siksi vähän säästelin loppuun. En tiennyt, miten sitä kestää, jos olisin lähtenyt kärkiporukan mukaan, Helander sanoi.


– Yllättävän hyvin tuli loppu. Nyt tietää, että seuraavan kerran voisi lähteä tuollaisen kärkiporukan vauhtiin. Juoksu tuntui hyvältä.


Viljami Kaasalainen paransi 400 metrin ennätystään roimasti 48,63:sta 47,67:ään ja sijoittui kolmanneksi.


Kaasalainen johti juoksua ensimmäisen kaarteen. Hänen tuloksensa on Suomen kaikkien aikojen hallitilaston neljänneksi paras. Viimeksi sitä nopeammin juoksi Jussi Heikkilä 13 vuotta sitten.


– Hienoa että aika alkoi nyt 47:llä, Kaasalainen sanoi silminnähden iloisena.


– Tämä on ensimmäinen kausi, kun juoksen hallissa 400 metriä. Se on eri tilanne kuin ulkona ja koko ajan oppii uutta, Kaasalainen kertoi.


Seiväsmiehet olivat viikonloppuna vakuuttavia. Mikko Paavola oli lauantaina mukana Metzin kansainvälisissä kisoissa, hän ylitti 561 ja tuli kovassa seurassa neljänneksi.


-Kauden paras kisani, juoksu kulki nyt todella hyvin. Tulos toi itseluottamusta ja hyvät yritykset 571:stä kertoivat, että se on mahdollista ylittää SM-halleissa viikon kuluttua, Paavola kertoi Maximusportille kisan jälkeen.


Juho Alasaari ja Tommi Holttinen ylittivät puolestaan Uppsalassa 552. Alasaari paransi näin sentillä nimissään ollutta 19-vuotiaiden SE:tä.


52 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page