top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kuivisto murskasi 21 vuotta vanhan SE:n

Sara Kuivisto rikkoi 21 vuotta vanhan Suomen ennätyksen Helsingin Liikuntamyllyssä voittaessaan naisten 800 metriä ajalla 2.03,29. Aikaisempi halliratojen SE oli Tytti Åbergin (o.s. Reho) vuonna 2000 juoksema 2.03,38.

Kira Kruuti veti juoksua 400 metriin, jonne tultiin ajassa 61,78. Sen jälkeen Kuivisto meni menojaan apunaan vain valojänis.

– Kun yksin juoksee tällaisiä kilpailuja, siitä puuttuu rentous. Juoksusta tulee puurtamista. Toki se auttoi, kun näin valojäniksen, Kuivisto kuvaili kahta viimeistä 200 metrin kierrosta.

Kuiviston kausi jatkuu sunnuntaina Pajulahti-hallissa 600 metrin SE-kokeessa.

— Tässä on nyt tarkoitus harjoitella maaliskuisia EM-kilpailuja varten. Siellä pitää pystyä juoksemaan usea startti peräjälkeen, jos aikoo onnistua, Kuivisto sanoi.

Kuivisto on nyt parantanut ennätyksiään kauden mittaan neljästi. Hän juoksi kaksi viikkoa sitten 1500 metriä Suomen kaikkien aikojen hallitılaston kakkoseksi ajalla 4.11,92 ja voitti viime viikonvaihteessa Jyväskylässä 400 metriä halliennätyksellään 55,94. Nyt Helsingissä rikkoutui aiemmin tällä kaudella juostu 800 metrin ennätys 2.03,48.

– Juoksu näytti hyvältä. Se tuli nyt hyvin loppuun asti. Viimeksi oli 600 metrin kohdalla vaikeaa, nyt viimeinen 300 metrin kierros tuli alle 31 sekunnin, Kuiviston valmentaja Ari Suhonen sanoi.

Miesten 800 metriä voitti Lempäälän Kisan Santtu Heikkinen 19-vuotiaiden halliratojen Suomen ennätyksellä 1.51,54. Niklas Rehulan ikivanha vuonna 1984 juoksema SE alittui 0,34 sekunnilla.

Ville Lampinen johti juoksua aivan kalkkiviivoille, mutta rajun kirivaihteen löytänyt Heikkilä heittäytyi ohi. Lampinen oli toinen ajalla 1.51,62

Samuli Samuelsson kiiti Helsingissä 60 metriä parhaaseen suomalaisaikaan 14 vuoteen. Ikaalisten Urheilijoiden sprintteri voitti Liikuntamyllyssä käydyn kilpailun ajalla 6,66.

Samuelsson juoksi 60 metriä kahdesti. Hän sivusi ensimmäisessä juoksussa aiemmin tänä talvena juoksemaansa ennätystä 6,68.

– Ekassa juoksussa 10 ensimmäistä metriä ei ollut ihan niin hyvä, mutta loppu tuntui tulevan. Uskoin, että pystyn parantamaan ennätystäni. Kiva, että se parani kaksi sadasosaa, Samuelsson sanoi.

– Tuosta toisesta juoksusta en löydä mitään moitittavaa.

Uusi ennätys nosti Samuelssonin Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa viidenneksi. Talvikauden päätavoite Mikael Ylöstalon valmentamalla juoksijalla on onnistua maaliskuisissa EM-kilpailuissa Torunissa, Puolassa.

– Seuraavaksi juoksen SM-kilpailuissa Jyväskylässä ja sitten EM-kilpailuissa. Siellä tuollaisella ajalla ollaan välierissä ja ehkä jopa finaalissa, Samuelssom tuumi.

Ennätystään Helsingissä kohensi myös Vantaan Salamien Riku Illukka. Hän oli 60 metrin ensimmäisen juoksun toinen ajalla 6,79. Oma ennätys parani kaksi sekunnin sadasosaa.

Päivän kolmanneksi nopeimman ajan juoksi Viipurin Urheilijoiden Roope Saarinen, joka oli toisessa juoksussa toinen ajalla 6,83. Oma ennätys kohensi sillä sadasosan.