top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kuivisto paransi SE:tä sekuntikaupalla


Sara Kuivisto murskasi tiistaina Puolan Torúnissa naisten 1500 metrin halliratojen Suomen ennätyksen loistoajalla 4.06,14. Se rikkoo kirkkaasti maaliskuisten Belgradin MM-hallien tulosrajan.


– Tavoitteena oli juosta 4.08, joten aika oli vähän yllätys ja varsinkin se millaisella tunteella aika tuli. Jäi sellainen olo, että voisin juosta vielä kovempaa, Kuivisto sanoi.


1500 metrin edellinen halli-SE oli Kuiviston vuosi sitten Jyväskylässä juoksema 4.11,42.

Torúnissa juoksun jänis lähti erittäin kovaan vauhtiin, mutta Kuivisto malttoi mielensä.


– Jänis meni kärjessä 800 metriä 2.03:een. Minä roikun Australian Linden Hallin perässä. 400 metrin jälkeen mietin, miten tässä tytön käy, kun mennään aika kovaa, mutta kun tultiin 1100 metriin, tuli tunne, ettei tämä tunnu missään ja menin sitten viimeisellä kierroksella Hallin ohi, Kuivisto kertaili.


Kuivisto juoksi viime viikon torstaina Lievenissä, Ranskassa mailin 4.29,64 ja ohitti siinä juoksussa 1500 metriä ajassa 4.12,13. Se valmisti kropan Torúnin SE-vauhtiin.


– Minulle kauden ensimmäinen 1500 metriä tai maili on aina vaikea. Vasta sen jälkeen juoksu lähtee rullaamaan, Kuivisto tunnusti.


Torúnin juoksun voitti Etiopian Gudaf Tsegay huippuajalla 3.54,77.

Reetta Hurske löysi epäonnistuneen alkuerän jälkeen tulta ja tappuraa finaaliin ja kiiti 60 metrin aidoissa toiseksi mainiolla ajalla 7,96.


Nooralotta Neziri oli neljäs talven parhaalla ajallaan 8,00. Juoksun voitti Bahaman Devynne Charltona ajalla 7,90.


– Alkuerän jälkeen käytiin syvissä vesissä ja muutama kyynel vuodatettiin. Tuntui ettei tämä ole todellista, Hurske kertaili alkuerän vaisua starttia, josta hän kuitenkin sinnitteli neljänneksi ajalla 8,10, joka vei aikavertailusta loppukilpailuun.


Finaalissa kaikki oli toisin.


– Finaalissa oli ihan erilainen lähetys ja keskityin kaikkien eniten juuri lähtöön ja se oli ok. Muutenkin olen finaalijuoksuun ihan tyytyväinen, Hurske kertaili.

Nezirille Torúnin kilpailu oli hallikauden päätös.


– Olin aika yllättynyt ajasta. Koin, että lähdössä ei ollut niin paljon poweria kuin toivoin, enkä maalissa odottanut noin hyvää aikaa, Neziri sanoi.


– Tuollaiseen tasan 8 sekunnin aikaan on kuitenkin kivempi lopettaa kilpailukausi, kuin noihin yli 8 sekunnin aikoihin. Aika vuoristorataa kausi oli, mutta hyvä, että sain vähän karstoja koneesta pois.

127 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page