top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kummolan linja voitti, kisat pois Valko-Venäjältä


Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Kalervo Kummolan linja voitti IIHF:n hallituksen kokouksessa maanantaina. Kansainvälinen jääkiekkoliitto päätti, että se vetää pois 2021 MM-kisojen kisäisännyyden Valko-Venäjältä.


-IIHF:n hallitus on päättänyt siirtää kisat Valko-Venäjältä turvallisuussyistä, kansainvälinen jääkiekkoliitto tiedotti illalla.


-On erittäin valitettavaa, että jouduimme tekemään tämän päätöksen, IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kertoi tiedotteessa.


-Yritimme saada MM-kisoista eräänlaisen sovittelukeinon Valko-Venäjän sisäisiin ongelmiin, Fasel jatkoi.


Aiemmin Fasel on korostanut sitä, että urheilua ja politiikkaa ei saisi sotkea ja nyt hän kuitenkin yritti vediota siihen, että MM-kisojen ja niiden saaman kansainvälisen huomion kautta olisi pystytty vaikuttamaan Valko-Venäjän sisäiseen tilanteeseen.


Kalervo Kummola on jo kuukausien ajan yrittänyt saada Faselin ymmärtämään, ettei kisoja voida järjestää Valko-Venäjällä. Nyt myös Faselin oli taivuttava, sillä kisojen pääsponsori Skoda uhkasi vetäytyä IIHF:n ja MM-kisojen tukijan paikalta, jos kisat olisi pidetty Minskissä.


Kevään 2021 kisat olivat jaetut, toinen isäntä on Latvian Riika. IIHF ei vielä kertonut, mikä maa toimii Valko-Venäjän lohkon paikkaajana. Yksi mahdollisuus on viedä kisat läpi kokonaan Latviassa, vaihtoehtoisesti kisajärjestäjinä on mainittu mm. Tanska.


Kalervo Kummola kommentoi IIHF:n päätöstä myöhemmin illalla. Maximusport seuraa.


Jari Porttila


18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page