top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kumparemiehet löivät alkutahdit, supertähti koronassa


Jimi Salonen, kuva Olympiakomitea.


Pekingin kisat pääsivät suomalaisittain vauhtiin torstaina ja hyvin pääsivätkin. Kumpareiden karsinnassa kaksi suomalaista pääsi heti ensimmäisellä laskullaan finaaliin.


Naisleijonat sen sijaan saivat melkoisen oppitunnin USA:lta, oppitunnin anti oli se, että paljon pitää tapahtua jos Suomi aikoo päästä kisojen finaaliin.


Jimi Salosen esitys kumpareissa oli mahtava. Hän oli karsinnan nelonen, eroa koolmoseen oli vain kaksi pistettä. Eikä Salosen esitys ollut suinkaan se kuuluisa nappisuoritus.


– Oli hyvä lasku. Jalka ei ihan toiminut niin kuin halusin, mutta sain pidettyä paketin kasassa ja tuli ehjä lasku. Sillä saatiin hyvät pisteet, Salonen kuvasi olympiakomitea sivuilla laskuaan.


Salosen karsintalasku osoitti sen, että suomalainen taistelee finaalissa jopa mitalista. Salosen paras sijoitus on kauden maailmancupissa ollut juurikin neljäs sija.


Varsinaisesta yllätyksestä vastasi Olli Penttala, joka tuli rinteeseen toisena, mutta nappasi siitä huolimatta karsinnan yhdeksännen paikan ja suoran lipun finaaliin. Kauden aikaisemmissa kisoissa Penttala on ollut parhaimmillaan 25:s.


– Vähän oli karussa melkein koko keskipätkä, mutta ihan hyvä lasku. Silti jäi parantamisen varaa. Puhtaammin vaan keskipätkä ja alahyppy vähän tarkemmin, niin se on jämpti, analysoi Penttala.


Karsinnan kymmenen paras lunastivat lipun finaaliin. Lauantaina lasketaan jäljelle jääneiden 20 laskijan kesken vielä yksi kierros, niistä selviää finaaliin vielä toiset 10 laskijaa niin, että paras kahdesta laskusta huomioidaan.


Suomen kolmas edustaja Severi Vierelä oli 25:s, joten hänelle jäi vielä parantamisen varaa.

Naisleijonien ensimmäistä ottelua katseltiin suurennuslasilla. Esitys ei vakuuttanut, vaan todisti että päävalmentajan nostattaman kohun keskellä joukkue ei ole pystynyt keskittymään siihen kuuluisaan omaan peliin.


Päävalmentaja Pasi Mustosen ”musta huumori” loisti myös pelin jälkeen annetuissa kommenteissa, joissa hän manasi ensimmäisessä erässä tuhrattuja avopaikkoja, tai paremmin manasi nimeltä pelaajia, jotka eivät saaneet hänen mielestään ”avopaikasta” sisään.


Avausottelun perusteella ei tietenkään voi eikä saa tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta toki se näytti Suomen ja USA:n välisen eron. Kun peli oli kahden erän jälkeen 4-0, niin jenkit nostivat jalan kaasulta ja Suomi voitti kolmannen erän 1-2.


Torstain shokkiuutinen oli yhdistetyn ”Kuninkaan” Jarl Magnus Riiberin antama positiivinen koronanäyte. Kisat ovat Riiberin kohdalta ohi ennen kuin olivat edes alkaneet.


Jari Porttila58 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page