top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kurikka sai sopimuksen Espanjaan


Sotkamon Jymyn Superpesispelaajana parhaiten tunnettu Konsta Kurikka on allekirjoittanut Valencia Antorcha joukkueen kanssa pelaajasopimuksen, joka kattaa Espanjan baseballin pääsarjakauden 2022.


Tämä tarkoittaa sitä, että Kurikka ei nähdä enää pesäpallokentillä, vaan miehen kesä menee Espanjassa baseball taitoja opetellessa ja uuden lajin pelituntumaa hankkiessa. Kovan heittokäden omaava Kurikka on ilmoittanut tavoitteekseen baseball ammattilaisuuden ulkomailla, ja mieluusti vielä lajin mahtimaassa USA:ssa. Tuota tavoitetta kohti matkalla on nyt tehty sopimus ensi kesäksi.

-Espanjaan erittäin tärkeä, sillä ilman kokemusta, näyttöjä ja tilastoja on mahdotonta saada edes näyttöpaikkaa todellisiin ammattiympyröihin.

Sopimuksen myötä Kurikka saa hyvän valmennuksen lisäksi paljon peliaikaa sekä myös mahdollisuuden päästä pelaamaan Suomen maajoukkueen paidassa EM-karsintoihin heinäkuussa. Espanjasta on tavoite siirtyä entistä kovempiin ulkomaisiin sarjoihin jo seuraavana vuonna ja todellinen baseball ammattilaisuus on tavoitteena 2–3 vuoden sisällä. Kurikka on ensimmäinen urheilija, joka on aloittanut uuden lajin pelaamalla ensimmäisen virallisen ottelunsa Saksan pääsarjassa Bundesligassa. Tämä tapahtui keväällä 2021 ennen Superpesiskauden aloitusta. Miehelle oli tarjolla pelipaikkoja jo Japanissa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa, mutta koronapandemia esti ne aikeet. Nyt talvikauden Kurikka on pelannut Espanjan talvisarjaa Valenciassa. Valencian päävalmentajana toimiva entinen Espanjan maajoukkueen sieppari Adrian Porres arvostaa Suomalaisen kykyjä paljon.

-Konsta tulee olemaan yksi Euroopan parhaista syöttäjistä seuraavien 1-2 vuoden aikana, Porres vakuuttaa.


Viime kesänä Kurikka pelasi vielä Sotkamon Jymyssä superpesistä. Kopparin heittokäsi oli yksi superin kovimmista.

533 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarze


bottom of page