top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kuusela kiskaisi yli 80 m hallissa


Toni Kuusela sai havittelemansa 80 metrin puhkaisun hallikeihäällä. Kuusela sivalsi toisellaan 80,46 Botniahallissa Vaasassa käydyssä kutsukilpailussa ja nappasi ylivoimaisen voiton.


– Viimeksi heitin täällä reilut 76 metriä. Nyt halusin sen 80 metriä puhkaista, Kuusela viittasi tammikuun lopun harjoituskilpailuun, jossa hän heitti 76,74.


Valmentaja Petteri Piirosen mukaan Kuuselan 80,46 on tiettävästi pisin kilpailuheitto, joka tulppapäisellä hallikeihäällä on Suomessa kilpailussa heitetty.


– Täyttä varmuutta siitä ei ole, sillä mitään tilastoja tästä ei ole, Piironen sanoi.


Tilastopajan mukaan viisi miestä on heittänyt hallissa yli 80 metriä. SE on Matti Närhen 85.78, sen tyntyi halli SM-kisoissa 3.3.1996. Kuuselan tulos on viidenneksi pisin hallissa heitetty tulos, hänen edellään ovat Närhen lisäksi Juha Laukkanen, Seppo Räty ja Harri Hakkarainen.


Kuuselalle 80 metrin kaari kesken talven harjoituskauden kertoi, että harjoittelu etenee toivotussa kurssissa. Kuuselaa viime kesänä kiusanneet polvivaivatkin ovat hellittämässä.


– Tämä kisa näytti itselleni, että harjoittelussa on oltu oikeiden asioiden äärellä ja ollaan aikataulussa. Polvien tilannekin menee eteenpäin. Viikko viikolta tuntuu paremmalta, Kuusela sanoi.


Kuuselan toiseksi pisin heitto Botniahallissa kantoi 77,56 ja olisi sekin riittänyt voittoon. Toiseksi kilpailussa sijoittui Japanin Gendi Dean tuloksella 71,50.Kuuselan lähiajan suunnitelmissa on aloittaa kuuden viikon harjoitusleiri Etelä-Afrikassa hieman kuluvan kuun puolivälin jälkeen.


– Toivon mukaan päästään lähtemään lämpöiseen harjoittelemaan, Kuusela sanoi.

Kuusela ja hänen synnyinkuntansa Vimpeli solmivat vuoden alussa kumppanuussopimuksen, myös se on osaltaan vahvistamassa vimpeliläisen ulkomaanleiriä.


Hyvässä talvikunnossa on myös Anni-Linnea Alanen, 18, joka voitti naisten kilpailun heitettyään 51,78. Tulos on 19-vuotiaiden halli-SE ja syntyi viimeisellä heitolla. Edellinen oli Jelena Jaakkolan 13 vuotta sitten heittämä 51,63.


– Nyt hymyilyttää, kun olen päässyt takaisin kuntoon vaikean kesän jälkeen, Alanen sanoi.

Alasen kiusana viime kesänä oli muiden muassa flunssaa ja kyynärpäävaivaa, mutta marraskuusta lähtien harjoittelu on sujunut hyvin ja tuonut tulosta.


– Kaikki on nyt mennyt tosi hyvin. Tämä vaan oli huono kisa. Kroppa oli aika tahmea. Viimeisellä heitolla piti pistää kaikki peliin, että sai kelpo tuloksen, Alanen kertaili SE-heittoaan.


88 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page