top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kuusela sanoo suoraan hakevansa pitkiä kaariaMyyrmäen lauantaisissa heittokisoissa voidaan odottaa kaikissa lajeissa; kiekossa, moukarissa ja keihäässä kovan tason tuloksia. Naisten keihäässä on SE-tuloksesta 64.90 on luvassa 5000 Vantaan kaupungin erikoisbonus. Saman rahan saa miehissä kun heittää maailman kärkituloksen, joka on nyt 87.86. Se on Intian Neeraj Chopran Nimissä.


Naisten maailmantilaston kärkeä pitää Valko-Venäjän Tatjana Khaladovich tuloksella 67.17.


-Kyllä sen tuloksen pitäisi kuutosella alkaa, naisten kisan voittoa puolustava Heidi Nokelainen pohtii.


Nokelainen myöntää, että keväällä hän on joutunut koronan vuoksi jättämään valmentajan kanssa tehtyjä heittoharjoituksia väliin, mutta parin viime viikon aikana sekin ongelma on jäänyt taakse.


-Leo Pusa ei voinut tulla Myllyyn valvomaan treenejä ja Heli Rantanen ei päässyt sinne kun rajat olivat kiinni.


-Nyt alla on jo muutamia harjoituksia ulkona, viimeisestä treenistä on jo jonkin verran aikaa, mutta sekin tehtiin ihan tarkoituksella. Näin säilyi nälkä tähän kisaan, Nokelainen sanoi maximusportille.


Nokelainen on puhkaissut edellisen kerran 60 metrin rajan vuonna 2016, joten tavoitetta voi pitää kovana.


-Sen jälkeen olen tuskaillut tekniikkaongelmien kanssa, nyt sen pitäisi olla kohdillaan, Nokelainen kertoi Maximusportille.


Miesten puolella Toni Kuusela lähtee puhkomaan 80 metrin rajaa. Hänen heittokäden kyynärpäähän kesäkuun alussa tullut vamma on enää historiaa.


-Kyllä se 80 metriä pitäisi mennä, jos saan juoksun kulkemaan, niin ei oma ennätyskään olisi mikään ihme, Kuusela ilmoitti.


-Kyynärpäähän tuli kolme pientä repeämää, mutta nyt ne ovat kunnossa.


Kuuselan ennätys on 83.40. Se syntyi viime vuonna Turussa Paavo Nurmi-kisoissa. Kun Kuuselalta kysyy arviota maailman kärkituloksesta, leviää miehen kasvoille arvoituksellinen hymy.


-Siitähän saisi komean bonuksen. Viime vuonna Viron Magnus Kirt heitti sen bonusrahan itselleen, Kuusela muistuttaa.


Kuusela ei ole koskaan peitellyt tavoitteitaan, eikä ole myöskään pelännyt sanoa niitä julkisesti. Näin hän asettaa itselleen lisää ”puristusta” kisoihin.


-Nyt pitäisi saada ehkä juuri sitä puristusta pois, Jyväskylässä sitä oli vähän liikaakin, Kuusela myöntää.


Kuusela oli vielä viikolla harjoittelemassa Kuortaneella yhdessä Oliver Helanderin kanssa ja kävivät miehet jopa kalassa Kuortane-järvellä.


-Komea, sellainen reilun kilon kuha tuli. Menimme toiselle puolelle järveä sähkömoottorilla ja eikös sen akku loppunut siellä. Saatiin hyvä hiki päälle, kun soudettiin sieltä takaisin opistolle, Kuusela naurahti.


Helander ei ole vielä heittopaikalla, ei myöskään Lassi Etelätalo. Helander parantelee vielä leikattua heittokättään, Etelätalolla on pieniä vaivoja tukijalan akillesjänteen kanssa.


-Kun kaverit ovat kunnossa, niin saamme varmasti aikaiseksi kovia kisoja. Ei tarvitse lähteä ulkomaille niitä hakemaan, Kuusela sanoi.


Vantaan Kultainen Keihäs-kisat alkavat lauantaina kiekonheitolla kello 16.30. Moukarikisojen vuoro on klo 17.40 ja keihäät alkavat kello 19.00. Stadionilla noudatetaan korona-rajoituksia ja pääsylippuja myydään nin 400 kappaletta.


Jari Porttila

126 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page