top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kytösaho leijaili uransa parhaan sijoituksen


Niko Kytösaho hyppäsi Engelbergissä sunnuntaina uransa parhaan maailmancupin kisan, sijoittuen lopulta 18:sta. Tämä oli vasta toinen kerta kun Kytösaho pystyi ottamaan henkilökohtaisia maailmancupin pisteitä, edellisen kerran hän sai niitä Rukalla 2019, silloin hän oli 21:nen.


-Nikon esitys huipensi tämän viikon, kiitteli päävalmentaja Janne Väätäinen.


-Harjoittelimme lentomäen MM-kisojen jälkeen pari päivää Planicassa ja sieltä tulimme torstaina tänne Engelbergiin. Sunnuntain esitys oli jatketta hänen hyvälle harjoitusjaksolle.


-Sunnuntaina Niko teki kolme hyvää suoritusta, tästä on hyvä jatkaa kautta


-Nyt se alkoi olla sitä, mitä se on ollut harjoituksissa kesästä alkaen. Etenkin toinen kisahyppy oli rento ja sellainen, johon tähdätään. Kytösaho kertoi.


-Eka kierros oli jo paras kisahyppy. Siinä purkaantui stressi ja paineet, ja toisen hypyn pystyi sitten vetelemään rennosti. Ihan kisat fiilikset.

.

Kytösaho viettää joulun kotona, lähtö Keski-Euroopan mäkiviikolle on muutaman lepopäivän jälkeen.


Antti Aalto sai tunnustaa Kytösahon paremmakseen maailmancupin kisassa. Aalto hyppäsi sunnuntaina kaksi tasaista hyppyä, ne toivat lopulta 23. sijan.


-Antin kohdalla tuli tasaisia suorituksia. Antti kyllä tietää mikä erottaa hänet huippusuorituksista. Kun homma rentoutuu, niin jossain vaiheessa se näkyy tuloslistoilla. Matka on pitkä, mutta siinä edetään koko ajan, Väätäinen vakuutti.


Suomelta lähtee Mäkiviikolle todennäköisesti vain kaksi hyppääjää, Aalto ja Kytösaho. Eetu Nousiainen tosin antoi hyviä näyttöjä Rukan Continentalcupissa, joten jos kiertueelle lähdettäisiin kolmen miehen voimin, olisi Nousiainen se kolmas mies.


Yhdistetyn maailmancupissa Ilkka Herola oli sijalla 11. ja Eero Hirvonen 12:sta.


-Viimeisellä kierroksella ei oikein päässyt ohittelemaan ja se näkyi lopputuloksessa, Herola tuumi kisan jälkeen.


26 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page