top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kytösaho tyytyväinen ”Sivusin urani parasta sijoitusta”


Niko Kytösaho oli oivassa vireessä kauden ensimmäisessä maailmancupin kisassa Venäjällä. Kytösaho nappasi peräti 13 maailmancupin pistettä, viime kaudella hän saalisti yhteensä 47 pistettä.


-Ensimmäinen hyppy oli reissun paras. Siinä alkoi olla jo vähän samaa kuin syksyn harjoituksissa, Kytösaho myhäili.


-Toisella hypyllä tuli vähän kiire ja ajoitus petti. Siitä huolimatta kauden avaus oli positiivinen.


Kytösaho oli ensimmäisen kierroksen jälkeen peräti 13:sta. Hän hyppäsi kisan alkupäässä,

Kytösaho sai kohtuullisen hyvän tuuliraon, mutta se ei nostanut häntä niin lähelle kärkeä. Sen teki nappiin osunut hyppy.


Ensimmäisen kierroksen jälkeen Kytösahon ero kuudenteen sijaan oli vain 9,5 pistettä. Se kertoi siitä, että sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon ei ole enää mikään ihme, vaan realistinen tavoite.


Kytösaho hyppäsi nyt seitsemännen kerran uransa aikana maailmancupin pisteille. Hän sijoittui vuosi sitten ennen joulua Engelbergin maailmancupissa myös sijalle 18.


-Tyytyväinen pitää olla, tuli sama sijoitus kun tähän saakka uran paras, joten kausi lähti ihan hyvin käyntiin.


Kauden avauskilpailun voiton kuittasi Saksan Karl Geiger. Hän hyppäsi kummallakin kierroksella pisimmät hypyt ja voittomarginaali oli lopulta 8,7 pistettä.


-Olin hypännyt harjoituksissa jo muutaman viikon ajan todella hyvin, mutta kukaan ei voi tietää mitä se merkitsee, kun mennään kilpailutilanteeseen. Nyt näin, että hyppy toimii myös kilpailuissa, Geiger myhäili FIS:n haastattelussa.


Voitto oli Geigerin kymmenes maailmancupissa. Hän voitti viime kauden kaksi viimeistä kisaa, joten hän on nyt kolmen voiton putkessa.


Japanin Ryoyu Kobayashi oli avauskisan kakkonen ja viime kauden maailmancupin voittaja Norjan Halvor Granerud kolmas. Ei tarvitse olla kummoinen ennustaja kun sanoo, että kolmikko taistelee mitaleista myös Pekingin olympialaisissa.


Avauskilpailun yllättäjä oli Japanin Naoki Nakamura neljännellä sijallaan. Karsinnan voittanut Puolan Kamil Stoch oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta sijalla 20, mutta nousi mahtavan toisen hyppynsä ansiosta peräti viidenneksi.


Korona nousi rooliin ennen kisan alkua, kun kahden hyppääjän ja yhden valmentajan koronatestit olivat positiivisia. Se ei kuitenkaan aiheuttanut karanteeneja.


Maailmancup jatkuu samassa mäessä huomenna. Antti Aalto ja Niko Kytösaho hyppäävät karsinnassa ennen varsinaisen kisan alkua. Kilpailu nähdään kello 16:55 alkaen TV2:n puolella, kommentaattorina on Janne Ahonen.


Jari Porttila


91 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page