top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Lönni liittyy Vimpelin miehistöön


Vimpelin Vedon valmistautuminen lauantain pronssiotteluun sujui jännityksen merkeissä, kun yli puolet joukkueen jäsenistä joutui käymään korona-testeissä flunssaoireiden vuoksi.


-Kaikki testit olivat negatiivisia, saimme tulokset juuri ennen kuutta ja lähdemme kohti Joensuuta seitsemän aikaan illalla, joukkueen pelinjohtaja Markku Hylkilä vahvisti maximusportille.


Vimpelin tiistainen vastustaja Sotkamon Jymy käytti myös kaikki pelaajansa korona-testeissä aamupäivällä. Sotkamossa tulokset saatiin jo alkuiltapäivästä.


-Kaikki olivat negatiivisia. Kiitos sairaanhoitopiirille nopeasta työskentelystä, tulosten saamiseen ei mennyt kuin muutama tunti, Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen kiitteli maximusportin haastattelussa.


-Vedimme jo viimeistelyharjoitukset joten ei tästä sen kummempaa meille aiheutunut.


Vimpelin joukkueessa on kuitenkin flunssaa ja Janne Mäkelä jättää Joensuun matkan väliin.


-Mäkelän tilalle joukkueeseen tulee Tuomo Lönnmark. Jos Matias Rinta-aho siirtyy jokeriksi, niin Lönniä voidaan käyttää vaikka vanhalla tontilla siepparina, Hylkilä suunnitteli.


Lönnmark on pelannut loistavan kauden Vimpelin ykkösjoukkueessa, joten pelivire on kunnossa. Lönnin lisäksi joukkueen bussiin lähtee pelimatkalle myös Perttu Olli.


Vimpelin ja Joensuun ensimmäinen pronssiottelu pelataan lauantaina Joensuussa ja toinen heti perään sunnuntaina Vimpelissä, joten joukkueet viettävät linja-autossa enemmän aikaa kuin pesäpallokentällä.


Finalisteillakin on matkaa toistensa kentälle. Ensimmäinen ottelu pelataan lauantaina Sotkamossa. Joukkueet lähtevät finaaliin aivan eri olosuhteista. Kautta aikain 24 pelaamastaan loppuottelusarjasta Jymy on voittanut 17, mikä tekee voittoprosentiksi 71. Viimeisten neljän kauden aikana Jymy on yltänyt kolmesti loppuotteluun, mutta jäänyt joka kerta hävinneeksi osapuoleksi. KPL:n viimeisin mestaruus on 44 vuoden takaa kaudelta 1976. Loppuottelusarjoja KPL on pelannut kolme.


Suosittu JRTV:n ennakkostudio Vimpelin ja Joensuun välisestä ottelusta tulee sunnuntaina kello 14.30. Vesa Liikala-Jari Porttila pari selostaa ottelun myös Ruudun fanikameralähetyksessä, koska ottelu ei kuulu Ruudun päälähetyksiin.


Jari Porttila

2,471 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page