top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Lappi ei aja ensi vuonna MM-sarjassa


Esapekka Lappi ajoi kauden parhaan WRC rallinsa kauden päätöskisassa Monzassa. Kisan päätteeksi hän pudotti WRC:n haastattelussa, kypärä vielä päässä uutispommin, häntä ei nähdä ensi vuonna sarjassa.


-Tällä hetkellä näyttää siltä, että en kilpaile ensi vuonna, Lappi myönsi.


Lappi ajoi Fordin yksityistallissa M-sportissa, jonka korona on pistänyt polvilleen. Jos M-sport ylipäätänsä ajaa ensi vuonna MM-sarjassa, niin se joutuu ajattamaan nuoria kuskeja, jotka maksavat tallipaikastaan.


Varikkohuhujen mukaan Lapille on etsitty paikkaa muista talleista, mutta kun tehdastalleista sarjassa ajavat ensi kaudella vain Toyota ja Hyundai, joiden paikat on jo jaettu, niin paikkoja ei yksinkertaisesti ole.


Myös M-sportin Fordilla ajaneen Teemu Sunisen tallipaikka on uhattuna, eli ensi kaudella sarjassa on todennäköisesti kaksi suomalaiskuskia vähemmän.


Lapin ja Sunisen ainoaksi vaihtoehdoksi jäänee se, että Toyota tai Hyundai ajattaisivat joissain kisoissa neljättä kuskia. Tosin merkkimestaruuden voittaneen Hyundain seuraava suomalaiskuski lienee WRC3-sarjan maailmanmestaruuden voittanut Jari Huttunen.


Toyotan Sebastien Ogier varmisti Monzan voitolla uransa seitsemännen maailmanmestaruuden, hän on nyt voittanut mestaruuden kolmella eri automerkillä. Näin tallipäällikkönä Monzaan lopettanut Tommi Mäkinen pääsi taas juhlimaan perustamansa tallin maailmanmestaruuskuskia.


Elfyn Evan oli Toyotalla MM-sarjan kakkonen ennen viime vuoden mestaria Viron Ott Tänakia. Kalle Rovanperä oli rikkonaisen MM-sarjan viitonen, Lappi Kuudes ja Suninen seitsemäs.


Kauden 2021 MM-sarjan pitäisi alkaa tammikuussa Monte Carlon rallilla.


Jari Porttila60 views0 comments

Recent Posts

See All

תגובות


bottom of page