top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Leikkauspöydän kautta uuteen kauteen


Maailman jalkapallotähtiä operoiva Lasse Lempainen leikkasi Tarmo Savolan takareiden kuntoon.


Maximusport julkaisee jatkossa urheilijoiden itse kirjoittamia ”blogeja”, joissa nämä avaavat harjoituskauttaan. Pyrimme näin saamaan urheilijan ääneen kuulumaan myös hetkinä, jolloin julkisuus keskittyy muihin lajeihin. Ensimmäisenä on vuorossa maan lahjakkaimpiin 10-ottelijoihin kuuluva Tarmo Savola.


Niin vain sen aika koitti, kun operatiivisen leikkauspöydän kautta oli minunkin lähdettävä hakemaan vauhtia takaisin kilpakentille.


Vaikka sitä miten vahvasti tuli aina ajateltua, että ei se operatiivinen toimenpide tule koskaan omalle kohdalle uralla sattumaan niin sieltä se vaan saapui, hiljaa, hiipien, ikään kuin jopa kummitellen tammikuun tuiskuista. Ai mikä?


No se takareiden pienen pieni paine istuinkyhmyn alueella.


Pitkältä tuntunut kevät ja kesä painittiin siis kuntoutuksen merkeissä, mutta vastatuulten siivittämänä sellaista tulosta, mitä olisimme halunneet ei valmennustiimimme kanssa jalan suhteen saavutettu. Pieni paine piinasi ja pysyi.


Olihan matkassa myös paljon huonoa tuuria, kun tilanteen ollessa ja huomattavasti paremmalla tasolla, tauluun tärähti korona, joka vei sängyn pohjille lähes kahdeksi kuukaudeksi.


Pitkien pohdintojen ja analyysien jälkeen päädyimme lääkärien ja valmennustiimin kanssa siihen tulokseen, että leikkaus olisi takareiden osalta paras ratkaisu.


Urheilijan mentaliteettiin kuuluu vahvasti se, että kaikki urheilua koskevat tilanteen pyritään optimoimaan aina mahdollisimman hyvin ja siten, että ne palvelevat tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamista.


Siksi skalpellin varteen tarttuikin ortopedi Lasse Lempainen, joka suostui suorittamaan leikkauksen upealla ammattitaidollaan. Täytyy antaa vielä erikseen lämmintä kiitosta siitä, miten välittävästi ja lämmöllä Lasse asiakkaisiin suhtautuu. Mikään ei jää epäselväksi, etteikö urheilijan eteen tehdä salissa ja sen jälkimainingeissa kaikki, jotta kilparadalla ollaan takaisin mahdollisimman nopeasti.


Lempainen tunnetaan yhtenä maailman parhaista ortopedeista, hän on leikannut jalkapalloilun supertähtiä Sakari Oravan jalanjäljissä.


Puheenaihetta optimointia jatkaessa sain hyvältä ystävältäni ja treenikaveriltani Maria Huntingtonilta viestiä, että Game Readyn tuotteet on ihan MUST leikkauksesta nopeasti palautumiseen ja optimointiin.


Siispä pienen tutkiskelun jälkeen soittoa palautuminen.com: iin, josta tuotteet toimitettiin vaivattomasti valmiiksi Turkuun.
Käyttöön minulle saapui GRPRO 2.1 kylmäkompressiolaite. Laitteen ideana on se, että edistää leikkauksen jälkeistä toipumista kylmän ja kompressiopaineen avulla. Edellä mainitut edistävät siten leikkausalueen turvotusta ja lieventävät kipua.


Omalla kohdallani laite auttoi kyllä tosi paljon kipujen kanssa ja helpotti esim. nukkumaan menoa, kun viilennys toi sopivasti helpotusta kolotuksiin leikkausalueella.


Nyt kun leikkauksesta on kulunut pari viikkoa ja kirjoittelen ajatuksiani, jalka tuntuu oikein hyvältä. Nyt täytyy vain vielä hetki malttaa ja antaa keholle aikaa palautua, vaikka nälkä päästä treenaamaan on kova.


Puhtaalta pöydältä siis tulevaan kauteen ja ei voi muuta tuumata kuin, että puita uuniin kasvavalla syötöllä ja kovaa ajoa, hyvä tästä tulee!


Terkuin.


Tarmo Savola, Vaasa


Tarmo Savolan ennätys 10-ottelussa on 7579 pistettä, se syntyi Tampereen SM-kisoissa 2021. Savola otti Tampereella hopeaa. Hänen tavoitteensa on rikkoa seuraavaksi 8000 pisteen raja.

463 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page