top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Lyöjäkuningas Mäkelä ”Nyt on hyvä draivi päällä”


Manse PP Tampereelta vastasi superpesiksen vastustajan valintatilaisuuden yllätyksestä, kun se runkosarjan voittajan valitsi puolivälieriin vastaansa seitsemänneksi sijoittuneen IPV:n Imatralta ja jätti kahdeksanneksi tulleen Pattijoen Vimpelin vastustajaksi.


Kouvola valitsi Kempeleen Kirin ja Sotkamon Jymylle jäi näin odotetusti vastaan Joensuu.

Maximusport tavoitti puoli tuntia valinnan jälkeen Vimpelin Janne Mäkelän, joka voitti sarjan lyöjäkuninkuuden.


-Katselen tässä juuri Pattijoen peliä, ihan mieluinen vastustaja sieltä Saareen tulee, Mäkelä kertoi.


-Kun muistelen runkosarjaa niin taidettiin jopa hävitä heille. Näitä pelejä ei voiteta vasemmalla kädellä pelaten, mutta jos pelaamme sitä peruspeliämme, niin sen pitäisi kyllä riittää, Mäkelä pohti.


Vimpeli todellakin hävisi Pattijoelle kesäkuun puolivälissä pelatun vierasottelun. Silloinkin Mäkelä löi joukkueensa ainoan juoksun. Kotona Vimpeli voitti Pattijoen heinäkuussa, myös silloin Mäkelä onnistui mailanvarressa.


Mäkelä pelasi 39-vuotiaana yhden uransa parhaista kausista ja sen ensimmäisenä kruununa hän voitti lyöjäkuninkuuden 95 lyödyllä juoksulla.


-Eniten täytyy kiittää fysiikkavalmentajaani Ismo Ankkuria, pysyin kunnossa koko kesän. Oli koko kesänä poissa vain yhdestä ottelusta, Mäkelä painottaa.


-Laadimme minulle roolini mukaisen ohjelman, sen verran kuntopohjaakin luotiin, että jaksoin juosta kunnarit, Mäkelä naurahtaa.


Mäkelä on tällä kaudella ottanut pommituksen kohteeksi myös kolmospuolen ja se on pitänyt kopparit kiireisinä. Onko pudotuspeleihin luvassa vielä jotain uutta?


-Varmaan minua vastaan tulee jotain kuviomuutoksia ulkopelissä. En kuitenkaan usko, että tässä tarvitsee mitään uutta keksiä.


Toki varastossa on muutama inhottava kotiutusnäppi, joten ei etukenttääkään voi jättää ilman vartiointia, kun Mäkelä tulee lyömään.


Topi Kosonen pelaa Vimpeliä vastaan uransa viimeiset ottelut, jos siis Vimpeli voittaa sarjan, Pattijoen kakkospesää vartioi puolestaan Vimpelin legenda Sami Haapakoski.


-Topi on todella hyvä lukkari, sieltä tulee puolikasta nopealla asennolla, siinä saa olla tarkkana.


Mäkelä uskoo joukkueeseensa kuin vuoreen. Vimpeli onkin pelannut viimeiset pelit nousujohtoisesti.


-Joukkueen vire, on nyt hyvä draivi menossa. Kahdeksan viime peliä nousujohteista, olemme hakeneet peli-iloa ja yksittäisiä onnistumisia. Olemme onnistuneet siinä hyvin.


-Kun ilmat kylmenevät, niin juoksujen määrä varmasti vähenee. Meidän ulkopeli niin hyvällä mallilla, että jos lyömme yhdenkin juoksun jaksoa kohden, niin sillä ollaan jo voitossa kiinni.


Puolivälierin otteluparit ovat Manse-IPV, Vimpeli-Pattijoki, Kouvola-Kempele ja Sotkamo-Joensuu. Jos veikata pitää, niin kahdessa viimeisessä parissa voidaan ratkaisua hakea hyvinkin aina viidennestä ottelusta. Välieriin mennään siis kolmella voitolla ja pelit alkavat perjantaina.


Jari Porttila

434 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page