top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mäkelä jäi kuusi senttiä Ferrarista


Kristiina Mäkelä oli kuuden sentin päässä siitä, että hän olisi poistunut Orimattilan Ferrari-jahti illasta punaisella 360 Spider Ferrarilla. Mäkelä loikki kaikkien aikojen sarjansa, jonka pisin hyppy kantoi 14.33 ja toiseksi pisin 14.30. Heli Koivulan 17 vuotta vanha SE on 14.39.


-Harmittavan vähän jäin ennätyksestä, olisihan se ollut mukavaa voittaa Ferrari, Mäkelä huokaili kisan jälkeen maximusportin haastattelussa.


-Tämä oli kaikkien aikojen paras sarjani. Nyt tiedän että SE on mahdollista hypätä vaikka seuraavassa kisassa.


-Harmi että Senni Salminen joutui jäämään kisasta pois nilkkavamman vuoksi, mutta olihan tässä tuon Ferrarin myötä panosta ihan tarpeeksi, Mäkelä kiitteli.


Mäkelän sarja oli hurja, sillä hänen kaikki hyppynsä kantoivat nyt yli 14 metrin, vaikka yksikään niistä ei ollut täydellinen.


-En saanut vauhtia kulkemaan loikkien läpi kunnolla ja sinä toisen loikan aikana tuli pientä horjuntaa. Kun nuo asiat saadaan kohdilleen, niin uskon 14.50 ylitykseen.


Mäkelän sarjassa 14.33 syntyi liian kovaan myötätuuleen, mutta 14.30 syntyi hyväksyttävissä olosuhteissa. Se on maailmantilaston neljänneksi kovin tulos.


-Nyt pidän pientä taukoa ja hyppään seuraavan kerran elokuussa. Silloin tuleekin monta kisaa lyhyen ajan sisään.


Mäkelän taustalla Emma Pullola loikki ennätyksensä 13.62.


Ferrari-jahti kisojen pituuskisan vei Roni Ollikainen hypättyään 766. Ollikainen avasi kautensa Orimattilassa.


Miesten keihäässä Latvian Galis Cakks heitti 83.45. Miestä valmentaa Kimmo Kinnunen. Lassi Etelätalo kiskaisi lyhyellä vauhdilla kauden parhaansa 78.99.

Orimattila, Jari Porttila

70 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page