top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mäki ja Hakola jättävät kauden avauksen väliin


Joni Mäki Ja Ristomatti Hakola jättävät väliin Suomen cupin vapaan sprintin pyhäinpäivänä Vuokatissa. Hakola ei ole edes ilmoittautunut kisaan ja Mäki kertoi vetäytymisestään instagram-tilillään.


-Kisakauden aloitus siirtyy omalta osaltani seuraaville viikoille. Kroppa ei ole vielä stabiloitunut normaaliksi Val Senalesin leirin jälkeen. Mäki kertoi IG:n tarinat osiossa.


Hiihtomaajoukkue leireili Italian alpeilla ja Mäki on julkaissut jäätiköltä kuvia IG-tilillään. Harjoittelu korkealla on tärkeää sen vuoksi, että Pekingin olympialaisten hiihtoladut ovat noin 1700 metrin korkeudessa.


Mäki voitti Oberin MM-kisoissa viime talvena yhdessä Hakolan kanssa hopeaa vapaan sprinttiviestissä. Vuokatissa hiihdetään kauden avauskisa juuri vapaalla, nyt kumpikaan MM-menestyjistä ei ole mukana.


Vapaan sprintin erikoismies Verneri Suhonen on myös viime hetken vetäytyjiä, hän ilmoitti syyksi terveydelliset seikat. Suhonen oli talven 2020 vapaan sprintin SM-kisojen hopeamitalisti, kultaa Vei Mäki.


Italian leirillä nilkkansa murtanut Markus Vuorela ei myöskään ole mukana vapaan sprintissä, odotetusti myöskään Iivo Niskanen ei starttaa kisaan.


Huippunimistä kautensa lauantaina avaavat Juuso Haarala, Lauri Vuorinen ja Perttu Hyvärinen. Oman mielenkiintonsa kisaan tuovat Miska Poikkimäki ja Verneri Poikonen.


Naisten kisassa Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen eivät hiihdä lauantaina vapaan sprinttiä.


Katri Lylynperä, Anne Kyllönen ja Jasmi Joensuu ovat mukana naisten kisassa. Kyllösen kohdallahan tapahtui kesällä valmennuksellisia muutoksia, kun häntä valmentanut Reijo Jylhä jäi projektista ulos.


Naisten kisan yllätysnimiä voidaan hakea joukosta Anita Korca, Emmi Lämsä ja Jasmin Kähärä.

Huippunimien poisjäänti Suomen cupin avauksesta ei ole mikään yllätys, kun helmikuussa hiihdetään olympiamitaleista Pekingin kisoissa. Maajoukkue palasi juuri korkeanpaikan leiriltä ja siitä palautuminen on nyt ensiarvoisen tärkeää.


Vuoristoleirin tehot voi hyvinkin hukata siihen, että elimistö ei ole vielä palautunut kunnolla ohuen ilmanalan harjoittelusta, kova kilpailutilanne voisi aiheuttaa ”jumin”, joka saattaisi kestää koko alkutalven. Tässä mielessä on todella tärkeää, että urheilija ”kuuntelee” kehoaan tarkasti, kuten Mäki on nyt tehnyt.


Hiihtokauden kotimaisia avauskisoja voi seurata TV2:n välityksellä, kello 11:40 alkaen.


Jari Porttila


159 views0 comments

Recent Posts

See All

ความคิดเห็น


bottom of page