top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Manninen rikkoi MM-rajan, Junnila parantaa


Ella Junnila ponnisti toiseksi sunnuntaina Tshekin Nehvizdyssä käydyssä korkeushyppykilpailussa talven kotimaisella kärkituloksella 187. Kilpailun voitti Ukrainan Julija Tshumatshenko samalla tuloksella Junnilan kanssa.


Junnilalle kilpailu oli talven toinen. Edellisessä kilpailussaan Saksan Karlsruhessa hän ylitti 184.


– Hyppääminen on ollut koko ajan hyvää. Ponnistuspaikan hakemisessa on ollut pientä haastetta, mutta fyysinen kunto on hyvä ja tekniikka parani jo näiden kahden kilpailun välillä. Se varmaan jatkaa paranemista edelleen, Junnila arvioi.


Junnila hyppäsi sentin korkeammalta kuin Sini Lällä, joka ylitti lauantaina ennätyksensä 186.


Ilari Manninen rikkoi 60 metrin aitajuoksussa maaliskuisten Belgradin MM-kilpailujen tulosrajan ennätyksellään 7,68 Helsingissä sunnuntaina. Ennätyksellään Manninen nousee Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa jaetulle neljännelle sijalle.

– Kunto on aika lailla sama kuin viime vuonna, mutta tekniikka on mennyt eteenpäin. Juoksu tulee vähän korkeammalla ja niin sanottu sivujalka toimii pikkuisen paremmin, Manninen kertaili kuluvan talven hyvää virettä.

Mannisen edellinen ennätys oli 7,75. Sen hän juoksi aiemmin tänä talvena Tampereella. Vaikka Helsingissä juoksu kulki mainiosti, Manninen näkee, että ennätystä on talven mittaan varaa parantaa.

– Alkueräjuoksu oli nyt sähäkkä. Tampereella juoksu oli jo voimakasta, mutta nyt se oli myös sähäkkää, Manninen arvioi.

Toiseksi sijoittui alkuerissä ennätyksensä 7,82 juossut Santeri Kuusiniemi. Finaalissa Kuusiniemi paransi lukemiin 7,78 ja oli toinen, mutta aika ei ole tilastokelpoinen.

Samuli Samuelsson saavutti 200 metrillä tavoitteensa. Kilpailun voittoaika 21,25 siirsi 0,09 sekunnilla historiaan kuusi vuotta vanhan halliennätyksensä.

– Jotakin tuollaista odotin tai vähän parempaan, mutta ihan tyytyväinen olen, Samuelsson sanoi.

Aino Pulkkinen oli nopein naisten 200 metrillä ajalla 24,01, joka jää vain kolme sekunnin sadasosaa hänen ennätyksestään. Aika on talven kotimainen kärkitulos.

Ilona Mononen voitti naisten 800 metriä halliennätyksellään 2.09,01. Aika nosti Monosen 19-vuotıaiden kaikkien aikojen Suomen hallitilastossa toiseksi. Oma ennätys koheni 0,51 sekuntia.

Rasmus Vehmaa voitti 17-vuotiaiden poikien 60 metrin aitajuoksun tämän ikäluokan SE:llä 7,77. Edellinen oli Eero Hirvosen 7,85.


326 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page