top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Manse ja Vimpeli avausvoittoihin

Manse PP nousi jälleen kerran sillasta ja piti kotietunsa pesiksen finaalisarjan ensimmäisessä ottelussa. Kouvola määräsi ensimmäisen finaalin alkutahdit ja vei ensimmäisen jakson numeroin 1-3. Sen jälkeen juoksuja teki vain Manse, toinen jakso meni sille 2-0 ja supervuoro 1-0.

-Jäimme alussa vastustajalle, mutta toisesta jaksosta alkaen peli oli hallussamme. Meillä on jäätävän hyvä ulkokenttä, joukkueen lukkari Juha Puhtimäki selvitti maximusportin haastattelussa.

Puhtimäki nousi itse ratkaisijan rooliin. Hän pystyi sekoittamaan lautasen äärellä vastustajan sisäpelin ja kun tui hetki ratkaista ottelu, lähti supervuorossa syntynyt voittojuoksu miehen lyöntivuorolla.

-Kyllähän se tietysti tuntui hyvältä sen ensimmäisen jakson jälkeen. Sen kyllä nukuin pahasti, onneksi sain ravisteltua tauolla itseni hereille.

Kouvola tuli ensimmäiseen finaaliin selvästi latautuneemmin kuin kotijoukkue ja se hallitsi ottelua. Ilman Matti Saukon loukkaantumista se olisi voinut jopa kääntää ottelun voitokseen. Saukon jalka sanoi kuitenkin sopimuksen irti kesken ottelun ja vaikka Juho Hacklin tuli hänen paikalleen, jätti loukkaantuminen liian suuren aukon KPL:n peliin.

Puhtimäen kovapäisyys lautasen äärellä näkyi erityisesti Ossi Meriläisen kohdalla. Kun superjokeri teki mitä tahtoi Vimpeliä vastaan, niin avausfinaalissa hänen oli tyytyminen yhteen kotiutukseen. Hän pääsi yrittämään juoksun lyömistä viisi kertaa.

-Kun me pelaamme omalla tasollamme, niin tulos on tuo. Ei sieltä midän ulkokentästä ole kovin helppoa reikiä löytää, Puhtimäki totesi maximusportille.

Pronssiottelussakin kotijoukkue piti pintansa. Vimpeli oli itse asiassa täysin ylivoimainen vaisusti ja hengettömästi pelannutta Sotkamoa vastaan.

-Harvoin on nähty noin vaisua Sotkamoa Saaressa. Joukkueen ajatukset taisivat olla jo jossain muualla, totesi eräs Vimpelin taustaukkoihin kuulunut Saarikentällä ottelun jälkeen.

Vimpelin pelaajia sen sijaan tuntuivat pronssimitalitkin kiinnostavan. Se voitti jaksot 4-2 ja 4-1 ja olisi voinut tehdä vielä tuplastikin enemmän juoksuja.

Vimpeli rakensi ottelussa pudotuspeleihin kuuluvat 16 juoksua, mutta Sotkamo sai miehen kolmoselle vain kuusi kertaa. Joukkueen kärki Kalle Kuosmanen pääsi kentälle tasan yhden kerran ja etenijäkuningas Joni Rytkönen vain kaksi kertaa.

Rytkönen sai ottelun tiimellyksessä jalkaansa kovan lyönnin ja sen jälkeen mies nilkutti loppupelin. Jo ennen loukkaantumista miehen otteet olivat sen verran vaisuja, että taustalla täytyy olla loukkaantumishuolia, tai muita huolia.

Sotkan alakulon ilmentymä oli pelinjohtaja Jani Komulainen, jos huhut pitävät paikkaansa, saattoi vierailu olla Komulaisen viimeinen Saarikentällä.

Vimpelillä löytyi taas leveyttä kotiutusrintamalla, Janne Mäkelä ja Perttu Ruuska löivät kolme juoksua mieheen, Matias Rinta-aho ja Elmeri Anttila kumpikin yhden.

Mikko Kanala on päässyt hurjaan liitoon. Mies toi kolme juoksua ja pelasi sisällä jälleen kerran 100 prosentin päivän. Ja jälleen kerran hän jäi ilman palkintoja.

Nyt Saarikentällä liikkui jo huhuja Vimpelin ensi kauden lukkarista. Varmin veikkaus kääntyy Siilinjärvelle ja Teemu Kinnuseen. Hän voi varmistaa SiiPen sarjapaikan lauantaina karsintaottelussa Oulua vastaan.

Finaalit ja pronssiottelut jatkuvat lauantaina hävinneiden joukkueiden kotikentillä.