top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Manse juhli kotiluolassa, Vimpelissä penkka kuntoon


Savonjoki on ruopattu ja kivet poistettu penkasta Vimpelissä.


Hyvinkään Tahko oli vaisu vastus Manselle sen kotiluolassa. Joukkueiden ensimmäinen välierä oli kuin se kuuluisa isät vastaan pojat kamppailu. Manse vei pelin 7-2, 3-1.


Vimpelissä ei puolestaan kauan aikailtu, kun vaaratilanteen aiheuttanut joen penkka pistettiin uuteen uskoon. Traktorimiehet hälytettiin jo myöhään maanantaina ja tiistaina kello 8:00 alkoi penkan muokkaus.


-Olin yhteydessä liitoin toimitusjohtajaan maanantai-iltana ja kerroin, että pelaajien turvallisuus ajaa kaiken muun ohi ja laitamme joen penkan kuntoon ennen seuraavaa peliä, kertoi Vimpelin kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli.


Vimpelin kunta ja Veto olivat siis heti aktiivisia ja vakuuttivat liitolle toimivansa heti. Niin myös tehtiin ja uusi, turvallinen penkka oli valmis tiistaina iltapäivällä.


-Korostamme kuitenkin sitä, että myös pelaajien on hyvä huomioida kentän erityispiirteet, Leijonanmieli painottaa.Kaivinkoneet työstivät joen penkkaa Vimpelissä. Sateettoman kesän vuoksi vedenpinta on alhaalla.


Kuivan ja kuuman kesän jäljiltä joessa on kakkospuolella vettä vain alle puoli metriä ja sen vuoksi jokeen on mentävä huolella, ei syöksyen ja voltteja heitellen.


Penkalta on nyt noin kahden metrin pudotus, joten vauhti on otettava pois ja törmää on laskeuduttava huolella joen pohjalle.


Tilanne on jokseenkin sama kuin Seinäjoen kentällä, jossa pallo saattaa mennä aidan ali parkkipaikalle kakkospuolella. Ei sielläkään voi palloa lähteä hakemaan juoksemalla aitaa päin, sen yli voi toki kiivetä. Olen nähnyt kotijoukkueen pelaajien tekevän niin todella nopeasti.


Avausotteluissa oli yksi yhteinen seikka; Vimpeli ja Manse olivat aivan omissa korkeuksissaan. Manse pyöritti Tahkoa mennen tullen, Tahkon bussissa ei varmasti huuli lennä ja Antti Yli-Saunamäellä riittää pohdittavaa.


Hyvinkäällä ei toiminut ulko- eikä sisäpeli. Mansella taas toimi kaikki, erityisesti Perttu Ruuska näytti mistä puusta hänet on veistetty.


Ruuska pääsi yrittämään kotiutusta kuusi kertaa, hän löi viisi juoksua. Vielä viime kaudella Mansea edustanut Tahkon superjokeri Juha Niemi pääsi yrittämään kotiutusta seitsemän kertaa- kertaakaan hän ei saanut miestä kotiin.


Ehkä tuohon kiteytyi koko ottelu.


Jari Porttila


917 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page