top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mansen kausi katkolla jo tiistaina


Imatran Pallo-Veikot aiheutti jättiyllätyksen superpesiksen puolivälierissä, kun se kaatoi myös kotonaan runkosarjan voittajan Mansen luvuin 2-1.


IPV on nyt enää yhden voiton päässä välieräpaikasta ja vastaavasti Mansen tähtisikermä pelaa kaikissa seuraavissa otteluissa selkä seinää vasten; sen pitää hengissä vain voitto.


Manse oli IPV:n kotiluolassa tyly vieras, kun se pommitti Imatran ulkokentän totaalisesti puhki ensimmäisellä jaksolla. Manse voitti sen 15-5 ja näytti siltä, että avauspelin tappio voitiin laittaa runkosarja voittojuhlien piikkiin.


IPV ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan se tuli toiselle jaksolle uudestisyntyneenä ja vein sen 3-2. Supervuorossa joukkue pelasi hurmiossa tehden 2 juoksua ja kun aseista riisuttu Manse sai vain yhden, alkoivat Imatralla villit voitonjuhlat.


Imatra löi ottelussa kaikkiaan 10 juoksua, Mansen Juha Niemi löi yksin saman verran, mutta taikasana olikin ”lyö juoksut oikeassa paikassa”. Mansen Juho Toivola oli taas itse varmuus mailanvarressa; neljä kotiutuspaikkaa ja neljä juoksua.


Toivola ja Konsta Hyötyläinen sytyttivät kunnareillaan kotijoukkueen, joka on nyt voiton päässä kauden kovimmasta yllätyksestä.


Joensuu otti kotonaan voiton Sotkamosta ja joukkueet ovat nyt 1-1 tilanteessa. Sarjasta veikattiin tasaista ja sellaiseksi se on muodostumassa. Joensuun peli ei tukehtunut edes siihen, ettei kärki Konsta Piironen päässyt kertaakaan kentälle.


Toisaalta Sotkamo ei pystynyt ottamaan voittoa, vaikka Roope Korhonen tykitti taas neljä juoksua.


Kouvola ja Vimpeli johtavat omia sarjojaan 2-0 ja ovat menossa jatkoon. Kumpikin on pelannut varmasti, mutta loistokkuutta otteissa ei ole ollut.


Vimpeli teki Pattijoen vieraana sen, mitä voittoon tarvittiin. Voiton takuumiehenä hääri nyt Perttu Ruuska, hän onnistui hyvin lautasen äärellä ja erityisesti mailanvarressa. Ruuskalle rakentui kolme kotiutustilannetta ja hän onnistui niistä kaikissa.


Matias Rinta-ahokin sai taas avattua lyötyjen sarakkeensa. Sieppari sai kolme kotiutustilannetta ja onnistui niistä yhdessä. Tuo lyöty oli jatkoa ajatellen tärkeä, sillä Matiaksen ruuti on ollut hiukan märkää.


Janne Mäkelän ilta ei ollut täydellinen, sillä lyöjäkuningas pääsi yrittämään kotiutusta viisi kertaa, onnistuen vain kerran. Mikko Kanala sen sijaan parantaa peli peliltä. Ulkona hän oli itse varmuus ja sisällä hän onnistui numerolla kaksi 100 prosenttisesti. Kanala oli Ruuskan ohella joukkueensa paras.


Seuraavat ottelut pelataan tiistaina, Vimpeli, Kouvola ja Imatra voivat ottaa jo silloin kolmannen voiton ja edetä näin välieriin.


944 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page