top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mansen Puhtimäki ”lähellä käytiin, mutta ei taivuttu”

Henri Puputti ratkaisi kokemuksen tuomalla varmuudella neljännen puolivälierän toisen kotiutuslyöntikisan Manse PP:lle ja näin runkosarjan voittaja nousi kuin nousikin taas voittoon ja vei ratkaisuottelun perjantaiksi kotikentälleen Tampereelle.

IPV:llä oli kaikki avaimet katkaista runkosarjan voittajan taival ensimmäisessä kotarikisassa. Manse oli 0-1 tappiolla, kun Tuomas Jussila tuli lyömään viidentenä miehenä Manselle tasoitusta. Jussila onnistui kakkospuolen upotuksessa ja niin mentiin 3-3 kotiutuslyöntikisaan.

Siinä IPV jäi ilman juoksuja ja Puputti tälläsi ensimmäisenä lyöjänä keskisauman puhki ja otteluvoiton Manselle.

-Tiesin että kun oikealla merkillä siihen osuu, niin juoksu tulee. Onneksi se onnistui, Puputti kertasi maximusportille.

Vaikka Manse voitti, ei sen peli kulkenut vieläkään runkosarjan voittajan arvoisesti. Etenkin ensimmäisellä jaksolla, joka päättyi Imatran 2-1 voittoon, Manse oli kumman aseeton. Toisella jaksolla Manse sai pelinsä käyntiin ja vei sen 0-6.

-Täytyy myös antaa tunnustusta IPV:lle, he pelasivat hyvää pesäpalloa, Puputti muistutti.

Puputti ratkaisi ottelun kotiutuslyöntikisassa ja pelasi erityisen hyvin ulkokentällä. Miestä juoksutettiin kuin ajokoiraa, mutta konkari näytti, että kuntopohja kestää.

-Nyt oli pakko pelata aika lähellä ja siinähän tuli sitten paljon yrityksiä takarajalle. Niihin piti vaan juosta, Puputti naureskeli.

Mansen konkarit olivat jälleen ratkaisevilla hetkillä joukkueelleen arvonsa mittaisia. Juha Puhtimäki vei syötöillään terän IPV:n lyöjiltä, Juha Niemi nakutti 50% tehoilla kolme juoksua ja Tuomas Jussila nosti joukkueen sillasta taistelemaan voitosta.

-On meillä sitkeä porukka, lähellä käytiin mutta ei taivuttu, Juha Puhtimäki huokaili maximusportin haastattelussa.

Joukkueet kohtaavat ratkaisevassa viidennessä ottelussa jo perjantaina Tampereella. IPV pääsi nyt makustelemaan voittoa niin läheltä, että tappio tuntuu erityisen karvaalta. Rasmus Surakka pelasi taas loistavasti lautasen äärellä, haastaen jopa Puhtimäen. Joukkue tarvitsisi kuitenkin myös juoksuja, kolmella lyödyllä ei tavata voittaa runkosarjan ykköstä.

-Perjantain ottelu taitaa olla jo loppuunmyyty. Kaupissa meillä on perjantaina takana myös kotiyleisön tuki, Puhtimäki huokaili.

Jos ja kun nyt näyttää, että kun Manse menee välieriin, niin se kohtaa siellä myös viisi ottelua pelanneen joukkueen.

Joensuu oli kotikentällään samanlaisessa sillassa kuin Manse. Se oli hävinnyt ensimmäisen jakson ja oli toista jaksoa tapiolla 0-3 kun se tuli viimeisen kerran sisälle. Niin vain kotijoukkue kuitenkin nousi 4-3 voittoon neljän eri miehen lyömillä juoksuilla.

Sotkamo jäi supervuoron avauksessa ilman juoksuja ja sitten tapahtui se, mitä ei koskaan toivoisi tapahtuvan tiukassa ottelussa. Joni Rytkönen kiskaisi kärkietenijän polttoheittonsa kakkospesältä maisemiin ja Samuel Tirkkonen eteni ykköspesältä lopulta kotiin saakka ja sinetöi Joensuun voiton.

Kuvaavaa pelille oli, että kummankin joukkueen seitsemästä juoksusta jokerit löivät viisi.

Ratkaiseva viides ottelu pelataan perjantaina Sotkamossa.

Jos Manse menee jatkoon, kohtaa se välierissä Sotkamo-Joensuu ottelun voittajan ja toinen pari on Vimpeli-Kouvola. Jos IPV voittaa, kohtaa se välierissä Vimpelin ja Kouvola saisi vastaansa Jymy-JoMa ottelun voittajan.