top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Maria Huntington hurjassa hallivireessä


Ottelija Maria Huntington on äitinyt hurjaan tulostehtailuun hallikauden ensimmäisissä kisoissa. Aiemmin viikolla hän venytti pituudessa halliennätykseensä 641 ja sunnuntaina hän aitoi 60 metrillä kaikkien aikojen seitsemänneksi parhaan suomalaistuloksen 8,16.


Huntington paransi Tampereella käydyssä kisassa ennätystään 16 sadasosaa ja ohitti kaikkien aikojen tilastossa mm. aituri Lotta Haralan sadasosalla.


Huntington vaihtoi viime kauden lopuksi valmentajaa, Mika Vakkurin ohjeet ovat siis tuottaneet heti hallikaudelle selkeän tulosparannuksen.


Samuel Purola avasi talven pikajuoksumittelöt väkevästi. Purola voitti 200 metriä Helsingin Liikuntamyllyssä sunnuntaina ajalla 21,12, joka jää vain sadasosan hänen ennätyksestään.

Samuli Samuelsson oli toinen ajalla 21,37, joka jää kolme sadasosaa hänen ennätyksestään.


– Juoksu tuntui hyvältä. Oli hyvä vire ja suhteellisen voimakas askel. En vaan oikein saanut pidettyä pakettia kasassa noissa kaarteissa. Täällä kun ei ole tullut juostua pitkään aikaan, nuo kaarteet olivat itselleni vähän haastavat, Purola totesi Myllyn jyrkistä kaarteista.


Purolalta syksyn harjoituskausi on sujunut suunnitelmien mukaan. Talven hallikisoissa painopiste on 200 metrillä.


– Treenit ovat menneet hyvin. Olen ollut jopa vähän vauhdikkaammassa kunnossa kuin viime vuonna tähän aikaan. Hallikausi tosin on tarkoitus vetää treenien lomassa, ja jos talvella 60 metriä juoksen, niin ehkä SM-halleissa, Purola totesi.


Pientä totuttelun makua 200 metrin kilpailussa oli myös Samuelssonilla. Hän kilpaili 200 metriä edellisen kerran 200 metrin halliradalla viisi vuotta sitten. Oma ennätys 21,34 on vuodelta 2016.


– 150 metriä tuli tosi hyvin. En tiedä, olinko jopa Samuelin edellä 150 metrin kohdalla, mutta viimeinen 50 metriä painoi ekstrapaljon, Samuelsson kertaili.


– Harmittaa, ettei tullut ennätystä, mutta ihan ok kauden avaus. Juoksen 200 metriä uudestaan viikon päästä. Uskon, että ennätys tulee silloin.


Talven kisoissa Samuelsson painottaa 60 metriä, joka kulki vuosi sitten 6,66.


– Treenikausi on mennyt hyvin. Selkä ei ole vaivannut, eikä ole ollut muitakaan ongelmia. Uskon, että ainakin viime talven aikoihin ja miksei lujempaakin on mahdollisuuksia juosta, Samuelsson arvioi.


Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä avasi talven kilpailukauden voittamalla Liikuntamyllyssä kuulantyönnön tuloksella 16,92


471 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page