top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Maria Huntington lähellä SE-lukuja


Maria Huntington kokosi viisiottelussa ennätyspisteensä 4476 ja sijoittui neljänneksi Tallinnan kansainvälisessä hallimoniottelussa sunnuntaina. Kilpailun voitti Puolan Adrianna Sulek, joka sai kasaan 4598 pistettä.

Ennätyspisteillään Huntington nousee Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa kolmanneksi.

Tallinnassa Huntington urakoi tulossarjan: 60 metrin aidat 8,31, korkeus 181, kuula 12,98, pituus 626 ja 800 metriä 2.24,02.

– Se oli Marialta tasaista suorittamista. Kisan lopussa oli pienen pieni sauma Tiia Hautalan SE-tulokseen ja sitä lähdettiin 800 metriltä hakemaan ja sitä kesti 600 metriin asti. Se oli yltiöpäinen yritys ja menee meikäläisen piikkiin, Huntingtonin valmentaja Mika Vakkuri sanoi.

Huntingtonin olisi pitänyt juosta 800 metriä 2.16,29, jota hän olisi pystynyt rikkomaan Hautalan 4580 pisteen SE:n.

– Se oli Marialta ensimmäinen läpiviety viisiottelu. Tästä on hyvä jatkaa. Hallikausi ei meillä ole tavoitteena. Fokus on ensi kesän EM-kilpailuissa, Vakkuri sanoi.


Mette Baas ja Aino Pulkkinen säväyttivät Jyväskylän Hipposhallissa 400 metrin ennätyksillään 53,46 ja 53,64. Sitä paremmin suomalaisista ovat hallissa koskaan juosseet vain SE:n 52,37 haltija Ella Räsänen ja Euroopan mestari Riitta Salin käsiajanotolla 52,9.


– Positiivinen juoksu, Baas sanoi.


Baas, 21, teki roiman parannukseen aiempaan halliennätykseensä, joka oli viime vuonna juostu 54,79.


– Syksyn harjoittelu on mennyt suunnitelmien mukaan eikä ole ollut terveysongelmia. Mutten silti osannut odottaa mitään. Treenien perusteella on vaikea ennustella. Juoksussa jäin siinä alussa Ainon taakse. Ehkä olisi ollut hyvä päästä kärkeen heti alusta pitäen, Baas kertoi.


Pulkkinen on aloittanut hallikauden mainiosti. Hän juoksi edellisen 400 metrin halliennätyksensä 54,18 viikko sitten Helsingissä ja pudotti lauantaina Jyväskylässä 200 metrin halliennätyksensä aikaan 23,87.


– Oli tosi jännittävä kilpailu, kun Mette oli mukana. Se oli tasapainoinen juoksu minulta. Tavoite oli juosta alle 54 sekunnin, mutta oli positiivinen yllätys, että aika meni noin paljon alle, Pulkkinen tuumi.


Seiväshyppääjä Saga Andersson siirsi sunnuntaina historiaan viisivuotiaaksi eläneen ennätyksensä. Andersson voitti Turussa avoimen Varsinais-Suomen hallimestaruuden tuloksella 443, joka sivuaa Wilma Murron talven kotimaista kärkitulosta.


– Treeneissä on mennyt hyvin. Sieltä on löytynyt varmuus, jonka avulla olen päässyt käyttämään isompia seipäitä ja pystynyt nostamaan otekorkeutta. Se on isoin asia ennätyksen taustalla, Andersson sanoi.


Turun voittotulos kohensi Anderssonin ulkoradoilla hyppäämää ennätystä sentillä ja halliratojen ennätystä kolmella sentillä.


Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa Andersson sijoittuu kolmanneksi ja ulkoratojen tuloksetkin mukaan lukien neljänneksi. 22-vuotiaiden kaikkien aikojen hallitilastossa hän on toinen Wilma Murron jälkeen.


Kupittaalla Andersson taivutti 432 ensimmäisellä yrityksellään ja 443 kolmannella. Hän päätti kilpailun kolmeen yritykseen 450:stä. Näistä viimeinen yritys oli paras.105 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page