top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Matikka uskoo ympyrän sulkeutuvan


Miikka Matikka pääsi kaudella 2007 pelaamaan Hyvinkään Tahkoon ja kauden päätteeksi kaulaan ripustettiin heti ensimmäisenä superin vuonna kultamitali. Sen jälkeen mitalit ovat kiertäneet Matikan, mutta nyt ovat odotukset Pattijoella korkealla. Mitaliympyrän pitäisi sulkeutua.


-Nyt meillä on kasassa sellainen joukkue, että jos mitalia ei tule niin se on jo pienoinen pettymys, Matikka sanoo.


Matikka siirtyi viime kaudeksi Pattijoelle, täksi kesäksi joukkue sai riveihinsä yhden maan parhaista pesäpalloilijoista, Sami Haapakosken.


-Meillä on nyt kokeneita pelaajia ja nälkäisiä nuoria. Kombinaatio on todella hyvä, näen sen olevan yhden meidän vahvuuksista.


-Samihan on aivan huippuluokan vahvistus. Vaikka emme ole päässeet harjoittelemaan talven jälkeen yhdessä. niin uskon että palaset loksahtavat kohdilleen jo muutaman harjoituksen jälkeen.


Matikka pelaa joukkueessaan kopparina, viimeisenä lukkona. Jos pallo menee hänen ohi, näkyy se aina tulostaululla.


-Se on totta, tällä paikalla ei sovi päästää palloja läpi, Matikka naurahtaa.


-Joskus niitä vain menee, kun lyönnnit ovat niin hyviä. Pahimpia kavereita ovat vasurina lyövät jokerit.


-Viime vuosina lyönnit ovat vain koventuneet, pallo tuntuu liikkuvan paljon nopeammin kuin ennen.


Pesäpalloliitto ja pelipallot toimittava Karhu ovat pudottaneet pallon painoa nelisen grammaa, se saattaa tuntua pieneltä, mutta se näkyy kentällä.


-Kyllä sillä tuntui olevan vaikutusta.


Matikka asuu monen superin pelaajan tavoin Jyväskylässä, Pattijoelle on tarkoitus muuttaa heti kun yhteisharjoitukset voivat alkaa.


-Meitä taitaa asua täällä Jyväskylässä pari joukkueellista pelaajia, mutta omia pienryhmiä emme ole täällä muodostaneet. Jokainen on harjoitellut itsekseen.


-Katsotaan nyt, muuttuvatko rajoitukset ja voidaanko yhteisharjoitukset aloittaa.


Pattijoki on Jyväskylään verrattuna pieni paikkakunta. Siitä huolimatta pääsarjassa ei ole joukkuetta Jyväskylästä, mutta Pattijoelta on.


-Jyväskylässä on niin monta eri urheilulajia tarjolla, ettei pesäpallo vedä junioritasolla yhtä hyvin kuin esimerkiksi Pattijoella. Siellä junioritoiminta on hyvää ja junnuilla on esikuvia omalta paikkakunnalta, se on tärkeä asia.


Superissa on vain muutama suuremman kokoluokan kaupunki. Sarjaan noussut Tampere edustaa selkeästi suurkaupunkia ja sen mukaantuloa on otettu vastaan hyvillä mielin kaikkialla.


-Hienoa saada mukaan iso kaupunki ja näin pelaajan näkökulmasta uusi pelipaikka. Vaikka Tampereen joukkueessa on paljon tuttuja kavereita, niin heidän kenttänsä on uusi ja tuo omat haasteensa.


Matikka on pelannut jo vuosia kaikilla superin kentillä, hän ei suostu nimeämään niistä mitään erityisen vaikeaksi kopparin näkökulmasta.


-Aurinko tuo tietysti muutamilla kentillä omat haasteensa. Vimpelissä ilta-aurinko paistaa aika häiritsevästi kolmospuolelle, samoin Alajärvellä ja Haminassa.


Matikka toivoo, että sarja päästäisiin aloittamaan heinäkuun alussa, edes tiedossa oleva kova otteluruuhka ei häntä pelota.


-Sitä varten on harjoiteltu. Pääasia että pelit voitaisiin aloittaa. Meillä on nyt kasassa joukkue, jonka kanssa olisi tarkoitus juhlia mitalia kauden lopussa.


Jari Porttila

712 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page