top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Matintalo: ”Tämä tuntuu voitolta”


Johanna Matintalo, kuva Hiihtoliitto.


Johanna Matintalo otti vuoden 2022 ensimmäisen päivän kunniaksi uransa ensimmäiden podiumsijoituksen maailmancupin kisoissa. Matintalo taisteli kolmanneksi Oberstdorfin perinteisen sprintissä.


-Jo aamulla tuntui siltä, että tänään voi kulkea.


-Tämä sijoitus tuntuu kuin voitolle. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan kautta, touria ja kohti olympialaisia, Matintalo riemuitsi kisan jälkeen.


Matintalo oli jo Rukan maaimancupin sprintissä neljäs, nyt hän nousi. 25-vuotiaana ensimmäisen kerran palkintopallille. Matintalon edellä voiton vei Venäjän Natalia Neprjajeva ja toinen oli Ruotsin Johanna Hagström.


Neprjajeva nousi Tourin kärkeen, Kerttu Niskanen on toisena 34 sekuntia venäläisen perässä. Niskanen oli päivän kisassa komeasti kymmenes, Anne Kyllönen 11:staja Krista Pärmäkoski 13:sta.


-Ei ole parempaa tapaa aloittaa uutta vuotta kuin ensimmäinen maailmancupin podiumi. Ihan mieletöntä, Matintalo riemuitsi.


Matintalon avopuoliso, jo Pekingiin valittu Lauri Vuorinen vietti tänään 27-vuotis syntymäpäiviään. Myös Matintalo muistutti tästä.


-Pakko mainita, että tänään on avopuolisoni Laurin syntymäpäivä, ensimmäinen ensimmäistä. Ihan mieletön päivä vielä just tänään onnistua.


Pekingin olympialaisissa sprintti hiihdetään vapaalla, mutta parisprintti perinteisellä. Naiset hiihtävät perinteisellä myös 10 kilometrin väliaikakisan. Parisprinttiä on aiemmin pidetty kaksikon Pärmäkoski-Niskanen kisana, mutta Matintalon tämän kauden näytöt asettavat valmennusjohdon mielenkiintoiseen valintatilanteeseen.


Niskanen taistelee yhä kokonaistoutin voitosta. Hän on siis toisena, 34 sekunnin päässä Neprjajevasta ja neljä sekuntia Jessie Digginsin edellä. Pärmäkoski on Tourilla seitsemäs, eroa kärkeen on 1,20.


Miesten sprinttiä hallitsi Johannes Kläbo, hän johtaa myös Touria. Lauri Vuorinen oli paras suomalainen 14. sijallaan. Ville Ahonen otti tulun maailmancupin pisteitä hiihtämällä hienosti sijalle 16, Iivo Niskanen oli lopulta 20:s.


Miesten kokonaiskisassa Iivo on nyt kuudes, ero kärkeen on jo 2,25, mutta kakkostila on 1,22 päässä.Tourin seuraava kisa on Val di Fiemmessä maanantaina hiihdettävä 15 kilometrin perinteisen yhteislähtökisa, eli se on ainakin lähtökohtaisesti taas parempi matka Niskaselle.


Jari Porttila
176 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page