top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Matsuyama yrittää murtaa Augustan taian


Hideki Matsuyama on vain 18 reiän päässä historiasta. Kukaan japanilainen ei ole koskaan voittanut miesten golfin ammattilaiskiertueen Major-kisaa. Nyt Matsuyamalla on siihen loistava tilaisuus The Mastersissa, Augustassa.


Japanilainen tykitti lauantaina, kisan keskeytyksen jälkeen sellaisen tuloksen korttiinsa, että se nosti hänet peräti neljän lyönnin johtoon. Matsuyaman kortti näyttää tulosta -11.


Matsuyama teki kahdeksalla viimeisellä reiällä neljä birdietä ja yhden eaglen, nousten näin sateen ja ukkosen keskeyttämän kierroksen kärkeen. Matsuyaman ase olivat loistavat lähestymislyönnit viheriöille.


Kukaan japanilainen ei ole vielä koskaan voittanut miesten Major-turnausta, saati sitten golf-maailman kruununa pidettyä Augustan The Mastersia. Japanilaisen paras sijoitus Mastersissa on tätä ennen viides sija vuodelta 2015.


Matsuyama pelaa nyt kymmenettä kertaa Augustassa. Hän on karsiutunut vain kerran kahdelta viimeiseltä kierrokselta. Koskaan aikaisemmin japanilainen ei ole päässyt pelaamaan viimeistä kierrosta tällaisesta asemasta. Jos katsotaan hänen aikaisempia viimeisen kierroksen tuloksia, niin viimeisenä viitenä vuonna hän on pelannut kaksi kertaa alle 70 lyönnin.


Japanilaisen johto on sen verran suuri, että voittoon saattaa hyvinkin riittää tulos 70. Tänä vuonna Matsuyama on pelannut kierrokset tuloksiin 69-71-65. Eli voittoon on loistavat mahdollisuudet. Matsuyaman uhkaajat ovat -7 tuloksessa olevat Justin Rose, Xander Schauffele, Marc Leishman, Will Zalatoris.


Näistä neljästä kukaan ei ole voittanut aikaisemmin Masteria. Heistä Rose on ollut mukana Mastersissa ensimmäisen kerran jo vuonna 2003, hänen paras sijoitus on kakkostila, joka on tullut kahtena eri vuonna. Hän on ollut 11 parhaan joukossa kuutena vuonna.


Rose johti kisaa kaksi ensimmäistä päivää. Hän pelasi avauspäivänä tuloksen 65, sen jälkeen on kahtena päivänä syntynyt tulos 72. Voittoon tarvittaisiin taas avauspäivän kaltainen esitys.


The Mastersin viimeistä kierrosta voi seurata Ruutu-palvelusta suorana lähetyksenä alkaen kello 21.00.17 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page