top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Matti Nykänen ojensi Sleepy Sleepersiä


Sleepy Sleepers yhtye julkaisi ennen Calgaryn olympialaisia hitin ”Nykäsen Matti”, single myi hetkessä kultaa, eli 15 000 kappaletta. Kappaleen oli sanoittanut Mato Valtonen.


Mato paljasti kirjamessuilla, että Matti ei suinkaan ollut täysin tyytyväinen kappaleeseen, eikä etenkään siihen, että siinä mainittiin myös alkoholin käyttö.


-Kun single myi niin nopeasti kultaa, niin päätimme lahjoittaa sen kultalevyn Matille, Mato Valtonen kertoi maximusportille kirjamessuilla Docendon osastolla.


-Lahden Hiihtoseura järjestikin sitten Salpausselän kisoissa tapahtuman, jossa pidimme puheen ja luovutimme kultalevyn Matille.


-Hän otti tietenkin sen vastaan ja kiitti, mutta totesi siihen loppuun, että toivoisi Sleepy Sleepersienkin kasvavan aikuisiksi.


Kun Mato kertoi tarinan, purskahtivat vieressä olleet, kirjan ”Mato, Hulunrohkea Monitoimielämä” kirjoittajat Vesa Kontiainen ja Kjell Starck nauruun.


-Ihan sama reaktio oli bändillä, menimme nurkan taakse ja nauroimme, että Nykäsen Matti torui juuri meitä, Mato naurahtaa.


-Kuinka oikeassa Matti olikaan, hän myöntää.


Nykänen voitti Calgaryn olympialaisissa 1988 kaiken mahdollisen, kaikki kolme jaossa ollutta kultamitalia.


-Matti oli mahtava mies ja urheilija, alkoholi vain tuppasi tuottamaan ongelmia, Mato sanoo

hiljaa muistellen yhteisiä hetkiä yhdessä kaikkien aikojen kovimman mäkihyppääjän seurassa.


Katso koko Mato Valtosen haastattelu täältä: https://studio.youtube.com/video/iCnC0H-tD30/edit


Mato Valtonen on myös urheilun monitoimimies. Leningrad Cowboys yhtye on pelannut jääkiekkoa ympäri maailmaa, tosin vahvistuksetkin ovat olleet sieltä kovimmasta päästä, kuten Teemu Selänne ja Jari Kurri. Onpa Mato Valtonen kuljettanut avoautossaan myös Jere Lehtistä ja tämän voittamaa Stanley Cupia.


Jari Porttila


113 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page