top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mattila leijaili ulkoratojen ennätyksen

Korkeushyppääjä Arttu Mattila sivusi ulkorataennätystään Kauhavalla avoimissa Länsi-Suomen mestaruuskilpailuissa. Hän voitti kilpailun tuloksella 214 ja yritti kolmesti ennätyskorkeudestaan 217.

– Ensimmäinen hyppy 217:stä oli hyvä, mutta kahteen seuraavan siirsin askelmerkkiä. Se ei toiminut, mutta ihan hyvä kisa, Mattila kertoi.

Viime kesänä 19-vuotiaiden EM-pronssin ja Suomen mestaruuden voittanut Mattila venytti monen muun tapaan kevään harjoituskautta ja aloitti kilpailemisen siksi vasta heinäkuulla.

– Ei ole ollut mitään ongelmia. Harjoitukset ovat menneet hyvin, Mattila kertoi.

Mattila, 19, on kesän kotimaan tilaston kakkonen 221 ylittäneen Daniel Kososen jälkeen.

– Uskon, että tässä on tulossa hyviä kilpailuja. Tuo ylitys 214:stä oli korkea hyppy, Mattila totesi.

Mattilan ennätys sisäradoilla on 216.

Larsmo IF:n Alina Strömberg voitti Kauhavalla naisten 100 metriä kesän kotimaisella kärkiajalla 11,93. Tulos sivuaa entisen seiväshyppääjän kolme vuotta sitten juoksemaa omaa ennätystä.

Strömberg on aiemmin tänä kesänä juossut 200 metrin ennätyksekseen 24,13.

Alkueränsä Strömberg voitti ajalla 12,01, joka syntyi 1,6 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa. Finaalijuoksussa myötäistä oli 0,7 metriä sekunnissa.

Miesten 100 metriä voitti Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Aleksi Lehto ajalla 10,61. Pedersören Falkenin Christoffer Envall oli toinen ennätyksellään 10,67. Kolmanneksi viiletti Lehdon seuratoveri Niilo Mustalahti, 17, joka jäi sekunnin sadasosan alkuerissä juoksemastaan ennätyksestä ajalla 10,76.

Alkuerin nopein oli Envall ennätyksellään 10,67, jota hän sivusi finaalissa. Envall, 28, on juossut Kalevan kisojen 400 metriltä neljä mitalia, joista kaksi kultaista.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen juoksi 110 metrin aidat yksin ja teki ajan 14,05, joka vain kolme sadasosaa hänen ennätyksestään. Manninen on kesän kotimaan tilastossa toisena Elmo Lakan jälkeen.

43-vuotias vuoden 1995 maastojuoksun Euroopan mestari Annemari Kiekara voitti Iitissä sateisen Kymiringjuoksun kelpo ajalla 34.34.

Pudasjärven Urheilijoita nykyisin edustava Kiekara löi toiseksi juosseen Vantaan Kenttäurheilijat -58:n Laura Mannisen 63 sekunnilla. Molemmat jättivät miesten sarjan voittajan kauas taakseen.

Kiekara ja häntä vielä neljä vuotta vanhempi Manninen ehtivät kumpikin ennen koronapandemian alkua rikkoa tulosrajan Pariisin EM-kilpailuiden puolimaratonille.

Kiekaraa ja Mannista hivenen nopeammin on Suomessa tänä vuonna kympin joko radalla tai maantiellä naisista juossut vain Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen.