top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mattsson hurjasteli Tokion mitalisuosikiksi


Matti Mattsson ui päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa upeasti välieriin, Tuula Tenkasella hieno päivä Enoshiman vesillä ja nyrkkeilijä Mira Potkonen vei tiukan avausottelun nimiinsä.

Mattsson ui alkueränsä voittoon nousujohteisesti ajalla 2.08,44. Mattssonin aika oli alkuerien kolmanneksi nopein ja näin ollen Mattsson eteni huomisaamulla Suomen aikaa uitaviin välieriin.


– Ensimmäinen satanen oli vähän pitkää, frekvenssi oli sen verran hidas ja meinasi lähteä koko uinti tippumaan. Kyllä minä lähdin erävoittoa tavoittelemaan ja mitä siinä käännöksessä pystyin hiukan katsomaan, niin arvioin missä ne muut veijarit tulee ja pyrin, että olen ensimmäisiä maalissa, Mattsson kertoi olympiakomitean tiedotteessa.


-Kymmenen vuotta olen tässä arvokilpailuita kiertänyt ja tänään oli yllättävän kova ’ressi’ aamupäivällä, mutta se vapautettiin pois ja nyt on hyvä jatkaa huomiseen, tyytyväinen Mattsson tuumasi.


Mattssonin esitys oli niin jäätävä, että mieheltä voi odottaa välierissä ja finaalissa uusia SE-lukuja.


Myös Ari-Pekka Liukkonen avasi olympiaurakkansa sivulajissaan 100 metrin vapaauinnissa. Liukkonen ui alkuerässä 50,48 ollen eränsä seitsemäs. Liukkonen oli alkuerien 46., kun 16 parasta uimaria eteni aikojen perusteella välieriin.


Riossa olympiapronssia saavuttanut nyrkkeilijä Mira Potkonen (alle 60 kg) otteli ensimmäisen ottelunsa Ranskan Maiva Hamadouchea vastaan. Potkonen vei tiukan ottelun tuomariäänin 3-1. Potkosen turnaus jatkuu perjantaina, kun vastaan asettuu toiseksi sijoitettu Etelä-Korean Oh Yeon-Ji.


– Oli tiukka taistelu. Tein siitä liian raskaan itselleni, lähdin puskemaan liikaa eteenpäin ja se sai vähän jalkoja puutumaan loppua kohti, Potkonen kertoi.


Potkonen hallitsi kovalla tempolla etenkin ensimmäistä erää, toinen oli tasainen ja kolmannessa suomalaiset jalat alkoivat jo painaa, mutta siitä huolimatta hän otti selkeän voiton.


Tuula Tenkanen onnistui hienosti Enoshiman olympiavesillä tiistaina. Laser radialin viidennessä lähdössä Tenkanen sijoittui viidenneksi ja kuudennessa kolmanneksi.


– Tänäänkin tuuli maalta, vähän eri suunnasta kuin aiempina päivinä. Oli vähän erilaiset olosuhteet; terävä aallokko ja isoja tuulenkääntymiä. Oli tärkeää olla oikeassa paikassa, ja tänään onnistuin siinä, Tenkanen hymyili.


Mainio tiistai nosti Tenkasen kokonaistilanteessa viidenneksi 37 sijoituspisteellään. Jäljellä on neljä lähtöä ja mitalilähtö.


– Kumpikaan startti ei ollut superhyvä, mutta molemmat olivat hyvästä paikasta. Pääsin hyvin jatkamaan molemmissa lähdöissä.


Mitalitaistelussa jatkaa myös Kaarle Tapper laser standardissa. Tiistain kahdessa ensimmäisessä lähdössä Tapper jatkoi tasaista regattaansa kirjauttamalla sijoitukset 11 ja 8.


Päivän kolmatta lähtöä jouduttiin odottamaan pitkään. Kun matkaan vihdoin päästiin, Tapper jäi sijalle 29. Tapper on kuuden lähdön jälkeen viidentenä viisi pistettä kolmantena olevaa Brasilian Robert Scheidtia perässä.


-Kummallakin suomalaisella on mahdollisuudet jopa mitaleille, arvioi kaksinkertainen olympialaisten vitonen Sari Multala Jari Porttilan Podcastissa Kisakatsomo.


-Kumpikin voi vielä parantaa erityisesti lähtöjen startteja, niissä on turha antaa vastustajille liikaa siimaa, Multala muistutti.


Voit kuunnella Kisakatsomo Podcastin täältä: https://open.spotify.com/episode/09hFVrYRbQQSwmfQ2gxRAK

34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page