top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mattsson Tokiossa ”En voi olla pettynyt”Uimari Matti Mattsson avasi olympialaiset suomalaisten uimarien osalta lauantaina sivumatkallaan, 100m metrin rintauinnissa. Mattsson ui ajan 1.00,02, jääden nimissään olevasta Suomen ennätyksestä vain kolme sadasosaa. Hän oli alkuerien 21:nen.


– Se oli ihan semmoinen semi hyvä aloitus näille kisoille. Minuutin alitus oli tietysti tavoitteena, mutta kaksi sadasosaa päälle minuutin niin en minä kovin pettynyt siihen osaa olla, Mattsson kertoi olympiakomitean sivuilla.


-Jäin kolme sadasosaa Suomen ennätyksestä, niin ei tämä minun mielestä ole huono aloitus kilpailuille, Mattsson summasi alkueräuintinsa jälkeen.


– Teknisesti uinti meni hyvin, että jälkimmäinen 50 metriä oli tarkoitus kiihdyttää ja se kiihtyikin. Ehkä yksi veto olisi tarvinnut ottaa siihen viimeiseen pariin metriin, niin olisi mennyt alle minuutin, mutta se on jossittelua. Nyt seuraavat päivä vähän hakua ja pidempää rintauintia niin ollaan valmiina tiistaihin.


Matssonin lähtö kisassa oli heikko, ensimmäisen puolen altaanmitan jälkeen hän oli viimeinen, mutta aloitti toisella puolikkaalla hienon nousun kärkeen. Viittaus loppukurotukseen oli aiheellinen, sillä hän joutui vetämään normaalia pitemmän loppuliun, joka näkyi juuri niissä sadasosissa.


Mattssonin päämatka kisoissa on 200 metrin rintauinti, sen alkuerät ovat tiistaina.


Kouluratsastuksessa Henri Ruosteen esiintyminen jäi vaisuksi, kun ensimmäistä kertaa näin isoissa puitteissa esiintynyt Kontestro Db pelästyi ohjelman alussa areenan sivulla ollutta pressun alla ollutta kameraa ja hevonen lähes vauhkoontui siitä. Sen jälkeen se ei päässyt enää kunnolla ohjelmaan kiinni.


– Hevonen alkoi jarruttaa heti ensimmäisen lisäyksen jälkeen, eikä halunnut sen jälkeen mennä lähellekään kameroita. Hevosen ensimmäinen reaktio on sännätä karkuun, jos ne näkevät jotain pelottavaa. Tämä oli jotain, mitä en osannut odottaa, varsinkaan noin hyvin sujuneen verryttelyn jälkeen. Asiat muuttuvat tosi nopeasti hevosen kanssa, ilmänräpäyksessä ei puhuttu enää finaalista vaan kotimatkasta, pettynyt Ruoste summasi.


Ratsukolla ei ole mitään asiaa jatkoon, sillä sen loppupisteet olivat 64,674 ja kolmesta ensimmäisestä ryhmästä taakse jäi vain kolme ratsukkoa.


Kovin suomalaisesitys saatiin lentopallossa, kun Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä löi jännittävässä ottelussa Argentiinan 3-1. Sammelvuon joukkue pelasi yllättävän hermostuneesti kaksi ensimmäistä erää, mutta kahdessa viimeisessä peli loksahti hyvin kohdilleen, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.


Tenniksessä Novak Djokovic aloitti Golden Slamin jahtaamisen voitokkaasti. Ensimmäisellä kierroksella kukistui Bolivian Hugo Dellien 6-2,6-2. Golden Slamiksi kutsutaan sitä, jos pelaaja voittaa saman kalenterivuoden aikana kaikki neljä grand slam-turnausta ja olympialaiset.


Tenniksen historiassa Golden Slamiin on pystynyt vain Saksan Steffi Graf vuonna 1988.

Avauspäivän mitalirohmu oli Kiina, se otti kolme kultaa ja yhden pronssin.


Viro otti ensimmäisen mitalinsa, kun Katrina Lehis otti pronssia naisten miekkailussa.

28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page