top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Maximusport: Perttu Ruuska siirtyy Manseen


Pesäpallokausi on vasta aluillaan, mutta sarjan paksuimmalla lompakolla häärivä Manse PP on jo tehnyt ensimmäisen megaluokan hankinnan. Maximusportin vahvistettujen tietojen mukaan Vimpelin Vedon lukkari Perttu Ruuska siirtyy ensi kaudeksi Tampereelle.


Mansen toimintaa pidetään erikoisena, sillä yleensä sopimusneuvotteluja käydään vasta kauden päätyttyä. Nyt Manse naarasi verkkoihinsa sarjan parhaan pelaajan kesken alkukautta 2021.


Vimpelin Vedon pelaajat saivat tiedon asiasta voittoisan Sotkamo-ottelun jälkeen. Jos joku ihmetteli Vedon vaisua esitystä perjantaina Hyvinkäällä, saattoi selitys olla juuri tämä.


Maximusportin tietojen mukaan Ruuska kertoi joukkueelle itse siirrostaan.


Ruuskan siirto ja Mansen toiminta on sikäli erikoinen, että Manse PP:llä on sopimus ensi kaudesta vielä Juha Puhtimäen kanssa. Puhtimäki on valittu maan ykköslukkariksi ja vuoden palaajaksi vuonna 2019.


Tampereelta tihkuneiden tietojen mukaan Puhtimäki ja Ruuska pelaavat ensi kaudella vuorotellen lautasen ääressä, toisen syötttäessä toinen pelaa jokerina.


Vimpelillä on nyt edessä uuden lukkarin etsiminen. Joukkueen entinen lukkari Janne Heimonen on pelannut tällä kaudella yhden ottelun ja tiettävästi ainakin hän on mukana kaavailuissa.


Ruuskan siirtyminen Manse PP:n riveihin jättää myös suuren aukon Vimpelin kotiuttajapuolelle, sillä Ruuska voitti kesällä 2020 sarjan kärkilyöntitilaston. Siirto merkitsee sitä, että Vimpelinkin on laskettava verkot vesille nopeasti, jotta myös ensi kaudeksi saadaan kasaan iskukykyinen joukkue.


Toisaalta, Vimpelin Vedolla on ehkä maan kovimmat numerolla pelaavat kotiuttajat sekä jokerina koko uransa Vimpelissä pelannut Janne Mäkelä.


Jari Porttila

10,687 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page