top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue”


Jere Saukko siirtyi kolme vuotta sitten Alajärveltä Vimpeliin. Siihen asti hän oli toiminut käytännössä Alajärven päävaihtajana, mutta Vimpelissä ruutu vaihtui etenijäjokeriksi. Saukko ei pistänyt asiaa pahakseen.


-Tehtäväni on tuoda juoksuja. Se tarkoittaa sitä, että kentälle on mentävä, se on minun tehtäväni.


-Vimpelillä on sen tason joukkue, että koville lyöjille on rakennettava tilanteita ja toisaalta, kun pääsen kentälle niin todennäköisyys juoksujen tulemiseenkin on suuri.


Saukon vahvuus on ääretön nopeus ja todella varma pystäri lyönti. Hän menee kentälle suurella prosentilla ja viime kaudellakin hän oli runkosarjan etenijätilastossa 18:sta 43 tuodulla juoksulla. Jere toi viime kaudella lähes kaksi juoksua ottelua kohden.


Tällä kaudella hänen toinen vahvuutensa, Alajärven vuosilta tuttu paikka vaihtajana saattaa myös tulla käyttöön. Runkosarja on rankka, kun kahdessa kuukaudessa pelataan kolmen ottelun viikkotahtiin, se merkitsee sitä, että joukkueiden on lähes pakko kierrättää pelaajia.


Numerolla pelaavat pelaajat saattavat juosta ottelussa yli 10 kilometriä, eli viikossa 30 kilometriä. Se on lähes täysimittainen maraton kerran viikossa ja jokaisessa pelissä mennään täysillä. Maximusportin jututtama urheilulääkäri muistuttikin, että pelaajien lihaksisto joutuu äärettömän koville.


-Lihashuollon merkitys kasvaa nyt todella suureen rooliin. Kun lihaksisto joutuu niin koville, on sitä pystyttävä huoltamaan pelien välillä, muuten syyskuussa on pulaa terveistä pelaajista.


Myös Saukko myöntää, että Vimpelille on tärkeää se, että pelaava ryhmä on tarpeeksi suuri.


-Meillä on paljon uusia nälkäisiä nuoria, jotka haluavat valloittaa itselleen pelipaikan. Se on vain hyvä asia, sillä nyt jos koskaan tarvitsemme laajan ringin pelaajia.


Saukkokin on valmis pelaamaan numerolla, jos käsky käy.


-Ulkona olen pelannut kolmosvahtina, joten linjassa pelaaminen ei ole minulle uutta. Kyllä se varmasti luonnistaa.


Vimpelin Vedon joukkue on leireillyt viikonlopun Vimpelissä. Joukkue on panostanut pelitaktiikan hiomiseen, kun ryhmä on taas saatu yhteen.


-Kyllä oli mukavaa kun näki taas kaikki kaverit yhdessä, on se ihan erilaista harjoitella joukkueena kuin yksikseen.


Veto ja pelaajat pääsevät tositoimiin jo viikon päästä, kun Vimpeli kohtaa Sotkamon Jymyn Saarikentällä tuplaottelussa lauantaina ja sunnuntaina.


-On mahtava juttu päästä pelaamaan heti Sotkamoa vastaan. Aikaisempina kausina emme ole pelanneet harjoitusotteluita kärkipään joukkueita vastaan, joten siinäkin mielessä tämä on uutta, Saukko sanoo maximusportin haastattelussa.


Katsomoon pystytään voimassa olevien rajoitusten mukaan myymään noin 450 lippua. Ottelu televisioidaan Järviradion JRTV:hen, ottelut selostaa maximusportin päätoimittaja, pitkän linjan urheilutoimittaja Jari Porttila ja kommentaattorina toimii 12 itä-lännessä pelannut Vesa Liikala.


-Vaikka kyseessä ovat ensimmäiset harjoitusottelut uskon niissä olevan tunnetta mukana. Aina kun vastaan asettuu Sotkamo, on kyseessä aivan erityinen ottelu, Saukko vakuuttaa.


-Pidän Sotkamoa ehkä kauden kovimpana mestarisuosikkina, joten on mielenkiintoista nähdä mikä on Vimpelin vastaus heille, Vesa Liikala pohtii.


-Erityisen mielenkiintoisena pidän sitä, kun Perttu Ruuska siirtyy nyt vakituisesti Lukkarin tontille. Se tuo peliin aivan uuden ulottuvuuden, Liikala jatkaa.


-Meidän mahdollisuuksia on julkisuudessa hiukan epäilty, mutta olen varma että nuori ja nälkäinen joukkueemme on kova vastus kaikille, Saukko vakuuttaa.


Jari Porttila

760 views0 comments

Recent Posts

See All

댓글


bottom of page