top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Meni paremmin kuin uskalsin odottaa”

Krista Pärmäkoski hyviä esityksiään myös vapaan tyylin kympillä. Pärmäkoski oli lopulta kisan 10:s. Myös Johanna Matintalo rynni maailmancupin pisteille, hän oli kisassa 21:nen.

-Ajattelin, että lähden tekemään omaa hiihtoa, mutta sitten huomasin että se nelikko johon pääsin. hiihti hyvää vauhtia. Peesasin kolme ekaa kierrosta ja ajattelin, että sitten viimeinen kierros vauhdilla, Pärmäkoski kertasi taktiikkaansa.

-Suoritus oli ihan hyvä, pelasin varman päälle, se oli mielestäni tässä vaiheessa järkevää.

-Nämä kolme ensimmäistä kisaa menivät paremmin kuin uskalsin odottaa, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

-Toblachissa sitten uskaltaa hiihtää jo koko ajan täysillä, Pärmäkoski viittasi siihen, että nyt kiertueen korkeanpaikan hiihdot on hiihdetty.

Naisten kisan voitti USA:n Jessica Diggins ennen maannaistaan Rosie Brennania. Kaksikko repi kisassa sen verran kovaa vauhtia, että Diggins siirtyi myös Tourin johtoon, eroa Ruotsin Frida Karlssoniin, joka oli tänään kolmas, on 11 sekuntia. Brennan nousi toiseksi, viiden sekunnin päähän Digginsistä. Naisten osalta Tourin tilanne on siis yhä täysin avoin.

Markus Vuorela oli miesten kisan suomalaisonnistuja. Vuorela hiihti myös tänään, toisen kerran uransa aikana maailmancupin pisteille. Nyt taktiikka oli selvä heti lähdöstä alkaen.

-Siinä edessä lähti pari kovaa vapaan kaveria, joten ajattelin lähteä heidän peesiin ja katsoa kuinka pitkään siinä jaksaa.

-Ensimmäisen kierroksen jälkeen oli aika kovilla, mutta onneksi vauhti tasaantui. Viimeisellä kierroksella tuli hetkellisesti pieni tumma hetki, siinä oli noutaja jo tulossa, mutta selvisin siitä ja loppusuoralla pystyin vielä hyvään kiriin.

-Lepopäivä tulee nyt tarpeeseen, seuraavaksi kohti Toblachia ja palauttavaa harjoitusta.

Juho Mikkonen oli sunnuntaina 36:s, Lauri Lepistö 57:s ja Verneri Suhonen 68:s.

Miesten kisan voitti Alexander Bolshunov ennen Artem Maltsevia ja Maurice Manificatia. Bolshunov johtaa Touria 53 sekunnilla ennen Maltsevia. Manificat on jäänyt hänestä 1,07.

Markus Vuorela on kokonaistilanteessa parhaana suomalaisena sijalla 29. Eroa kärkeen on tullut 3,56.