top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mikko Kanala on valmis vastuunkantoon
Vimpelin Vedon yhdeksän vuotta jatkunut mitaliputki katkesi viime syksynä, kun joukkue hävisi pronssipelissä Kouvolalle suoraan 2-0 lukemin.


-Kyllähän se harmittaa vieläkin. Pelasimme todella hyvän runkosarjan ja sitten play offsit menivät aivan penkin alle, Vedon Mikko Kanala myöntää.


On siis selvää, että joukkue haluaa takaisin huipulle. Kanalalle se merkitsee vain yhtä asiaa.


-Mestaruus mielessä kauteen lähdetään. Minä olen sitä mieltä, että aina kun pelipaita puetaan päälle, niin kentälle mennään voittamaan, myös se kauden viimeinen peli.


Vedon joukkue uudistui merkittäviltä osin kauden jälkeen, kun lyöjäjokeri Perttu Ruuskasta tuli numerolla pelaava lukkari ja kun maan parhaaksi pesäpalloilijaksi useasti valittu Sami Haapakoski vaihtoi Pattijoelle.


Käytännössä se merkitsee numerolla 3 yleensä pelaavan Kanalan roolin korostumista, hänen olisi rakennettava ajolähtö numerolla 4 pelaavalla, Suomen kovimpiin lyöjiin lukeutuvalle Ruuskalle.


-Ei tilanne ole uusi, viime kaudellakin pelasimme Heikkalan kanssa usein numeroilla 2 tai 3, Kanala pohtii.


-Toki sen verran Ruuskan tulo numerolla pelaavaksi pelaajaksi muuttaa tilannetta, että hänelle olisi hyvä saada ajolähtö päälle.


Kanala on loistava vaihtaja, mutta hänellä on myös todella kova lyönti. Se on tuottanut useita kunnareita kauden aikana.


-Tilanne on minun kannalta hyvä, ulkokenttä lähtee varmasti hakemaan vaihtolyöntejä ja se avaa paikkoja koville läpilyönneille. Toki tärkeintä on rakentaa sitä tilannetta, hän muistuttaa.


Kanala on ollut jo vuosia yksi sarjan kuumimmista pelaajista, mutta usein kausi on ollut repaleinen loukkaantumisten vuoksi. Nytkin talvella hänen nilkkansa muljahti heti ensimmäisessä harjoituspelissä.


-Siinä tuli kuukauden huili, mutta nyt olen taas päässyt harjoittelemaan kunnolla. Tai siis sen mitä tässä ajassa nyt pystyy harjoittelemaan.


Joukkueharjoituksia Vimpelillä ei ole ollut, pienryhmissä saisi harjoitella, mutta Kanala on käynyt vasta muutaman kerran yhden pelikaverin kanssa lyömässä palloa ulkona.


-Mennään määräysten mukaan eikä hullutella. Kyllä tässä on aikaa vielä lajiharjoituksillekin, Kanala toppuuttelee.


Ennen rajoituksia Veto kävi perinteiseen tapaan testaamassa pelaajia ja perinteiseen tapaan Kanala oli ryhmän kovin mies. Hänen kevennetty pomppu on huikeat 67,5 cm ja staattinen 63 cm. Ne ovat kovempia lukuja kuin tämän hetken mäkimaajoukkueen hyppääjillä ja vetävät vertoja jopa Janne Ahosen luvuille!


-Olen satsannut harjoituksissa kimmoisuuteen ja nopeuteen. Pesänvälien täytyy kulkea vauhdilla jos haluaa tuoda juoksuja.


Kanala onkin yksi Superpesiksen nopeimpia miehiä, jos mittariksi otetaan pesävälien eteneminen. Nopeus ei ole tarttunut itsestään, vaan kovan harjoittelun kautta.


-Yhteisharjoituksien lisäksi käyn lähes päivittäin tekemässä omatoimisia harjoituksia, Kanala myöntää.


-Lisäksi toimin Vedon juniorivalmentajana ja käyn vetämässä kolme kertaa viikossa harjoituksia Vimpelin pesäpallolukiossa, siinä samalla tulee itsekin harjoiteltua.


Juuri tällä hetkellä Kanalan ja Vedon pelaajien ohjelmassa on menossa fysiikkavaihe, Alkuperäisen suunnitelman mukaan heidän piti olla Espanjassa avaamassa kausi. Koronavirus muutti kuitenkin suunnitelmia, nyt kauden pitäisi alkaa 2. kesäkuuta, mutta valistunut arvaus on, että vasta juhannuksen jälkeen päästään tositoimiin.


-Mielenkiintoista nähdä millaiseksi sarja muokataan, jos pelit päästään aloittamaan vasta heinäkuulla. Otteluita tulee ainakin paljon viikkoa kohden, Kanala pohtii.


-Toisaalta sarjaa voidaan hyvin jatkaa pitemmälle syksyyn, nythän kausi on jäänyt vähän kesken, kun syksyn lämpimät ovat jatkuneet kuukaudenkin sen jälkeen kun mitalit on jaettu.


Jari Porttila

Kuvat: Virpi Poikelin

312 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page