top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Miksi korona leviää jääkiekossa?


Jääkiekon SM-liiga alkaa tällä viikolla synkkien pilvien alla. Lähes päivittäin kuulemme ympäri Suomea uutisia jääkiekkojoukkueista, jotka ovat joutuneet karanteeniin koronan vuoksi. Viimeksi tänään HIFK kertoi näin käyneen U18-joukkueelleen, jonka yhdellä pelaajalla oli todettu korona-tartunta.


Joukkue ehti pelata viikonloppuna sarjapelit HPK:ta ja KooKoo:ta vastaan. Sairastunut pelaaja oli ollut poissa joukkueen toiminnasta tiistaista alkaen, mutta positiivinen testitulos varmistui vasta sunnuntaina. Sairastunut pelaaja ei siis ollut mukana viikonlopun peleissä, mutta hän on altistanut muut joukkueen pelaajat alkuviikolla.


Korona leviää siis erittäin agressiivisesti joukkuelajien keskuudessa, erityisesti jääkiekossa. KHL:ssä pelaava Jokerit joutui jokin aika sitten karanteeniin, kun sen vastustajan riveissä todettiin korona-virusta. Jokerien osalta kaikki näytteet olivat kuitenkin negatiivisia.


Kesällä vastaavaa aaltoa pelättiin pesäpallon ympärillä, mutta yhdelläkään joukkueella ei todettu kauden aikana korona-tartuntoja. Vimpelin Vedon joukkueella oli käytössä koko kauden ajan suomalaisyrityksen kehittämää suoja-ainetta, joka muodostaa pinnoille ja iholle koronaa tuhoavan pinnan.


ZeroV:tä on ollut kesän aikana käytössä myös yksilölajien eräillä huippu-urheilijoilla.


Nyt myös eräs huipulla pelaava jääkiekkojoukkue on saanut ainetta käyttöönsä. Sillä käsitellään pukukopin pinnat kahdesti viikossa ja näin saadaan niille korona-virusta tuhoava pinta.


-ZeroV on läpäissyt kaikkiaan seitsemän EU-standardien mukaista EN-testiä, enemmän kuin mikään muu tuote maailmassa, tuotteen kehittäneen Geomailer Oy:n Juha Viljanen kertoo.


-Tutkijoidemme mukaan se on huomattavasti parempi tuote käsien ja pintojen desinfioimiseen kuin perinteiset ”käsidesit”.


Jääkiekon SM-liigaseurat ovat varpaisillaan, sillä kauden läpiviemisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että joukkueet voivat pelata yleisön edessä. Seurojen talouden kannalta on tärkeää, että halleihin voi ottaa 4000-5000 katsojaa, vain sitä kautta pystytään liiga pitämään kannattavana seuroille.


Jääkiekon SM-liiga alkaa torstaina ottelulla HPK-Kärpät. Perjantaina ohjelmassa on jo kuusi ottelua. Kaikki ottelut ovat nähtävissä C-more suoratoistopalvelussa.


Jari Porttila

150 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page