top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

MM-pronssia voittanut Soravuo ”Ei voi vielä käsittää”


Emil Soravuo palautti Suomen voimistelun MM-mitalikantaan Japanissa 25 vuoden odotuksen jälkeen. Kuva YLE:n tv-lähetys.


Japanin Kitakyushussa lauantaina käydyissä telinevoimistelun MM-kilpailuissa tehtiin suomalaista voimisteluhistoriaa, kun Emil Soravuo, 24, sijoittui permannon MM-finaalissa pronssille. Soravuon sijoitus on kaikkien aikojen korkein suomalaissijoitus MM-permannolla.


Miesten telinevoimistelun permannon MM-kisat päättyivät suomalaisjuhlaan, kun Emil Soravuo voimisteli pronssisijalle pistein 14,700. Kilpailun voiton vei Italian Nicola Bartolini pistein 14,800 ja toiseksi sijoittui Japanin Minami Kazuki pistein 14,766.


Soravuon sijoitus on Suomelle kaikkien aikojen paras MM-permannolta. Suomen edellinen telinevoimistelun MM-mitali on vuodelta 1997, jolloin Jani Tanskanen voitti rekillä MM-kultaa.

Soravuon tunnelmat huippusuorituksen jälkeen olivat juhlavat.


– Ei voi vielä käsittää, mitä juuri tapahtui. Onnistuin tänään finaalissa paremmin kuin moni muu, ja se palkittiin. Ehkä joskus viikon tai kuukauden päästä ymmärtää, mitä tuli tehtyä. Ei voi oikein muuta sanoa, kuin että todella onnellinen fiilis.


Myös miesten joukkueen vastuuvalmentaja Timo Holopainen iloitsi suorituksesta.


– Aivan huikea veto Emililtä. Hermot pitivät kovassa paikassa, mutta onhan hän kovien paikkojen ja arvokilpailujen mies. Voltit olivat paikallaan ja sarja oli koko kilpailun puhtain.


-Myös Emilin valmentaja Mati Kirmesille tämä on iso juttu, sillä tämä on hänen ensimmäinen MM-mitalinsa valmentajana. Huippuvalmennusta kerta kaikkiaan! Tämä on juhlapäivä Suomen telinevoimistelulle.


Soravuon kilpailut jatkuvat keväällä helmikuun lopussa Cottbusin maailmancupilla, mutta sitä ennen on luvassa hyvin ansaittu loma.


Seuraavat telinevoimistelukisat ovat Walesissa järjestettävät Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailut 12.–14.11.2021. Walesiin lähtee Suomesta kuusihenkinen joukkue.


Soravuo ei päässyt mukaan Tokion olympialaisiin, mutta MM-mitalin myötä hänellä on nyt loistavat mahdollisuudet lähteä taistelemaan Pariisin olympialaisten 2024 kisapaikasta ja siellä tietenkin menestyksestä.


50 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page