top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Mondo ei tykkää riehua somessa


Armand Duplantis vieraili Suomessa sponsorinsa CapitalBoxin tilaisuudessa. Foto Jari Porttila


Maailman valovoimaisimpiin urheilutähtiin lukeutuva Mondo Duplantis ei tykkää riehua sosiaalisessa mediassa. Hän myönsi Maximusportin erikoishaastattelussa, että pysyy mieluummin poissa somesta.


-Minulle ei vain sovi se, että jakaisin elämääni sosialisessa mediassa. Jos teen päivityksiä, niin ne liittyvät aina tavalla tai toisella urheilemiseen, Mondo huokaa.


-Tiedän, että jotkut jakavat siellä elämänsä tapahtumia päivittäin, mutta minulle se ei sovi. Haluan pitää huolta yksityisyydestäni, hän huomauttaa.


Mondolla on Instagramissa yli puolimiljoonaa seuraajaa. Määrä on vaatimaton, kun sitä vertaa Christiano Ronaldon seuraajien määrään, heitä on yli 600 miljoonaa. Ronaldo on siis todellinen some-vaikuttaja, hän voi tehdä yrityksellesi yhden päivityksen, hinta on tosin noin miljoona euroa.


Mondo ei käytä Instagramia mainosalustana, korkeintaan hän mainostaa itseään ja kisoja joissa on mukana.


-Tiedän urheilijoita, joille some on tärkeä itsensä ilmaisun väline. Jos sen hoitaa kunnolla, vie se myös valtavasti aikaa, Mondo huomauttaa.


Mondo ei suoraan puhu ns. some-urheilijoista, mutta painottaa, että tulokset tehdään kentällä, ei somessa.


-Minulle tärkeintä on menestyä arvokisoissa ja hypätä mahdollisimman korkealta. En voi jakaa huomiotani harjoittelun ja somettamisen välillä. Panostan kaiken harjoitteluun.


Mondo otti kauden kolmesta arvokisasta nimiinsä jo ensimmäisen, kun hän voitti hallissa MM-kultaa. Jäljellä ovat vielä kesäkuun alun EM-kisat Roomassa ja elokuun alun Olympialaiset Pariisissa.


-Voitin 2022 MM- ja EM-hallit ja ulkona Euroopan mestaruuden. Olen siis ottanut jo kerran triplan, miksi en siis pystyisi siihen myös tänä vuonna, Mondo paaluttaa tavoitteensa.


-Minulla on nyt pakassa sellaisia seipäitä, että voin hilata ME:n uusiin korkeuksiin. Se tosin vaatii, että kaikki osuu kohdilleen yhdessä hypyssä.


Voiko ME olla siis kauden lopussa 630?


-Kyllä voi, se on aivan selvä asia.


Mondo vieraili Suomessa sponsorinsa CapitalBoxin vieraana. Katso linkistä Kisakatsomon juttu https://www.mtv.fi/video/17b768528df9193e162f/jakso-4-kisakatsomo-yleisurheilumakasiini


Jari Porttila

34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page