top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Moukarihäkistä hurjia tuloksia


Moukarinheittäjät intoutuivat tulosjuhlaan Porin moukaripörssissä. Neljä suomalaista heitti samassa kilpailussa yli 73 metriä, millaista ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin.


Noormarkun Nopsan Kati Ojaloo heitti naisten moukarissa uuden Viron ennätyksen 71,50.

Ojaloo paransi maansa ennätystä kahdesti. Toisen kierroksen heitto kantoi 68,48 ja viimeisen kierroksen heitto valtavan pitkälle 71,50.


– Yleisö nosti kädet ilmaan, niin ajattelin että nyt meni melkein 70 metriä. Sitten kuulin kuulutuksesta, että ”seitsemänkymmentä” ja jotain, en saanut muusta selvää, mutta ymmärsin, että nyt tuli pitkä heitto. En oikein ymmärtänyt ensin, että meni niin pitkälle, Ojaloo kertoi.


– Aika hyvin olen nyt saanut lisää voimaa ja nopeutta. Rion olympiakisat olivat tavoitteena, mutta se oli suuri pettymys, kun nilkka meni rikki. Nyt uskon, että olen ensi vuonna valmis Tokion olympiakisoihin, jatkoi Ojaloo.


Suomen mestari Silja Kosonen Someron Esasta johti kilpailua Ojaloon viimeiseen heittoon asti kolmannen kierroksen heitollaan 68,70. Suomen ennätysnainen Krista Tervo Karhulan Katajaisista oli kolmas tuloksella 64,30.

Miesten moukarinheiton voitti Suomen mestari Aaron Kangas Kankaanpään seudun Leiskusta viimeisen kierroksen heitollaan 75,80. Kankaan neljännen kierroksen heittokin oli vain viisi senttiä tätä lyhyempi.


Someron Esan Henri Liipola heitti myös loistavan sarjan, jonka jokainen heitto kantoi yli 72 metriä. Liipola johti kilpailua neljännelle kierrokselle saakka. Vehmaisten Urheilijoiden Aleksi Jaakkola oli kolmas tuloksella 73,08.


Kati Ojaloon elämänkumppani Tuomas Seppänen heitti kesän parhaan tuloksensa 73,05, mutta jäi kolmen sentin erolla neljänneksi ja taisi samalla menettää Ruotsi-ottelun edustuspaikan.


Kymmenkertainen Kalevan kisojen mitalimies Seppänen oli tyytyväinen sekä Ojaloon että omaan tulokseensa.


– Kati kilpailee vielä 5. syyskuuta Viron heittocupissa, mutta itse alan varmaan jo asennoitua kohti uutta harjoituskautta. Motiivi Tokion olympiakisoihin pääsemiseksi on korkealla, Seppänen kertoi.


– Tämä on ollut huippu-urheilijalle haasteellinen vuosi. Keväällä piti miettiä harjoituspaikat uusiksi rajoitusten aikana ja alkukesästä oli tulla henkinen tyrmäys, kun koko kilpailukauden toteutuminen oli epävarmaa, kuvasi Seppänen koronakesään valmistautumista.


– Mutta täytyy antaa kiitos kilpailuidenjärjestäjille. Muutenkin korona-asiat on Suomessa hoidettu todella hyvin ja pystyimme näissä poikkeusolosuhteissa melkein normaaliin kilpailukauteen, Seppänen jakoi kiitosta.


Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali voitti avoimissa Iisalmen Visan mestaruuskilpailuissa naisten kuulantyönnön ulkoratojen ennätyksellään 16,34. Aiemmin tänä kesänä syntynyt edellinen ennätys koheni kuusi senttiä. Hallissa Rouvali on työntänyt 16,50.

Iisalmen kilpailun voittotuloksellaan Rouvalin kiilasi Suomen vuositilastossa toiseksi. Kärkitulos on Senja Mäkitörmän 16,72.


Espoonlahden heittokilpailuissa naisten kiekonheiton Suomen mestari Salla Sipponen Keuruun Kisailijoista heitti tuloksen 56,95.


92 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page