top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Narvi kukisti Euroopan mestarin


Samuel Purola ja Mette Baas liikkuivat lujaa 22-vuotiaiden 200 metrin SM-finaaleissa Turussa. Purola ja Baas juoksivat mestareiksi mainioilla ajoilla 20,96 ja 23,78.


SM-kilpailujen päätöslajissa Teemu Narvi nousi viimeisellä heitollaan ohi Topias Laineen ja voitti 22-vuotiaiden keihäänheiton tuloksella 78,62. Laine oli toinen heitettyään 77,36.


Purola voitti Turussa perjantaina 400 metriä ja oli sunnuntaina 200 metrin finaalissa vailla vastusta. HKV:n Tommi Mäkinen oli toinen kauden parhaalla ajallaan 21,87.


— Oli vähän väsynyt juoksu. Jalat eivät olleet herkimmillään. Voi olla, että 400 metriä oli aikamoinen shokki jaloille, kun en ole nyt juossut noin kovia happovetoja, Purola sanoi.

Voittoaikaansa Purola oli tyytyväinen.


– Alle 21 sekunnin aika on aina kova. Jos tuntuu, että pystyy menemään vielä paljon kovempaa, niin sitä odotellessa.


– Kalevan kisoihin lähden 200 metrille vähän paremmista lähtökohdista kuin 100 metrille, mutta 100 metriäkin voi kulkea. Ei se tarvitse kuin hyvän lähdön, Purola muistutti.


Purolan mukaan 200 metrin ennätyksen 20,79 parantaminen on Kalevan kisoissa mahdollista, jos sää sen sallii.


– Nyt juoksin näillä jaloilla alle 21 sekunnin. Ajasta lähtee kymmenyksiä, kun tuohon saa tehoja lisää. Olen siitä saletti.


Baas odottaa tasokasta 400 metrin kilpailua Tampereella


Mette Baas antoi vakuuttavan näytteen kunnostaan Kalevan kisoja ajatellen. Baas voitti 400 metriä perjantaina mainiolla ajalla 53,32 ja yhtä vakuuttavasti hän voitti sunnuntaina 200 metriä ajalla 23,78.


– Kaarrejuoksu oli aika vaikea. Se oli vähän haussa ja vaatii harjoittelua. Juoksin toista kertaa uusilla piikkareilla. Tuntui se, että ne työntävät väkisin radan ulkoreunaan, Baas sanoi.


Kalevan kisoissa Baas juoksee 200 ja 400 metriä. Hän tervehti iloilla Viivi Lehikoisen Sveitsissä juoksemaa 54 sekunnin alitusta, joka lupaa 400 metrille tasokasta kilpailua.


– Saadaan hyvä kilpailu. Taso on aika kova. Mestaruus ei helpolla lähde, Baas sanoi.


Narvi onnistui viimeisellä: ”Se oli vähän sinne päin”


Heinäkuussa Tallinnassa alle 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden voittanut Topias Laine johti 22-vuotiaiden keihäänheiton finaalia aina viimeiselle kierroksella tuloksella 77,36.


Matalia heittoja sivaltanut Teemu Narvi sai kuudennella heittonsa paremmin kohdalleen ja nousi voittoon tuloksella 78,62.


– Se oli vähän sinnepäin heitto. Vieläkin se jäi vähän matalaksi, Narvi kommentoi.

0

Narvin syyskesän tärkein mittelö ovat Tampereen Kalevan kisat.


– Tässä on vielä vähän kesken, menenkö torstaina Lahteen GP-kilpailuun, mutta Kalevan kisoihin lähdetään heittämään ennätystä, yli 80-metristä ja taistelemaan mitaleista, Narvi sanoi.


Laineen kylki sai hieman kipeää kilpailun alkukierroksilla ja söi tehon yrityksestä vastata Narvin heittoon viimeisellä kierroksella.


– Jätin 4. ja 5. viidennen kierroksen väliin, kun vähän sattui kylkeen. Mutta halusin yrittää viimeisellä, kun Teemu meni ohi, Laine sanoi.


456 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page