top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Neziri aitoi uuden SE:n


Suomalaiset yleisurheilijat jatkoivat Suomen ennätysten murskajaisia Oslon kisoissa. Nooralotta Neziri juoksi 200 aidoissa ensimmäisenä suomalaisena alle 27 sekunnin, hänen kakkossijaan oikeutettu aika 26,65 alitti 48 sadasosalla entisen SE:n.


Kisan kolmonen oli sunnuntaina huippuajan 100 aidoissa 12,84 juossut Annimari Korte. Hänen loppuaikansa oli 26,70 eli myös hän alitti entisen SE:n.


– Se oli ihan hirveää. Melkein sama tunne, kun juoksin 400 metriä. En onneksi lähtenyt kauhean hyvin. Se saattoi pelastaa koko juoksun. Olisinko paremmalla startilla jaksanut maaliin, Neziri veisteli puolivakavissaan.

– Suuria virheitä ei matkalla tullut. Treenasin tätä vähän Suomessa, mutten arvannut, että joudun kakkosradalle. Se tuli vähän yllätyksenä, mutta siinä samassa sumussa sekin meni.

Neziri aloittaa 100 metrin aitajuoksun Espoossa kesäkuun lopussa.

– Tämä oli varmaan nyt kevään harjoituskauden viimeinen kova nopeuskestävyystreeni. Harjoitukset ovat menneet hyvin. Varsinkin viime viikosta lähtien on tuntunut hyvältä. Uskon vahvasti, että olen tänä kesänä ennätyskunnossa, Neziri arveli.

Korte totesi Oslon kilpailusta, että se oli työmatka, jonka hän kävi tekemässä.

– Vaikeaa oli, kun piti mennä yhdeksällä askelella aitavälit, mitä en ollut harjoitellut. Jouduin siksi supistamaan askelta ja kaikki aidat tulivat päälle. 8 askelen rytmi olisi ollut sujuvaa, mutta kun en osaa aitoa molemmilla jaloilla, Korte totesi.

Myös Korte on mukana Espoon teemakilpailuissa kesäkuun lopussa. Sitä ennen hän vie läpi terävän kilpailukauteen valmistavan harjoitusjakson.

Oslon juoksun voitti norjalainen Line Kloster ajalla 26,11, mikä on uusi Pohjoismaiden ennätys ja maailman tämän kauden kärkiaika.

Miesten 300 aidoissa Norjan Karten Warholm juoksi uuden epävirallisen ME:n 33,79, parantaen entistä ennätystä neljä kymmenystä.

Miesten 2000 metrin kisassa Norjan Jakob Ingebrigtsen puolestaan juoksi uuden Euroopan ennätyksen 4.50.01.

Daniel Ståhl voitti kiekonheiton tuloksella 65.92, toinen ruotsalainen, Armand Duplantis ylitti seipäässä 586.

Samaan aikaan Suomessa, Lempäälässä Daniel Kosonen ylitti korkeudessa 221, tulos on paras suomalaisen hyppäämä kuuteen vuoteen.

Jari Porttila

1,171 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page